Filosofie

Ont-moeten, ont-dekken en ont-wikkelen

Na een intensieve verbouwing opende een volledig gerestaureerd Op Hodenpijl haar deuren in 2007. Vandaag de dag is het uitgegroeid tot cultuurkerk, restaurant en een centrum voor gezondheid en welzijn. Een plek waar onze gasten elkaar kunnen ontmoeten, waar je nieuwe dingen kunt ontdekken en  waar ruimte is om je zelf te ontwikkelen.

Historie

Van kerk tot landgoed

Op Hodenpijl is een voormalige kerk. Het gebouw stamt uit 1840. Architect J. Rodenburg tekende voor de neoclassistische stijl. Het eerste kerkje dateert uit 1757 en werd gebouwd aan de overzijde van het water, aan de zijde van de Tramkade. Gezegd wordt dat schilder Johannes Vermeer hier is getrouwd met Catherine de Bolnes.

Op Hodenpijl Welzijn en gezondheid

De Pastorie

Gezondheid & Welzijn

In de voormalige pastorie kun je terecht voor consulten, workshops en cursussen in de Serre, Zolder en Pastoriekamer. 

Op de 1e etage vind je verschillende praktijkruimtes.
Uitgangspunt van de activiteiten van de therapeuten en trainers is het vinden van de balans tussen lichaam en geest. Maak kennis met de trainers en therapeuten.

Honey Highway

Honey Highway en het Bezoekerscentrum van de Midden-Delfland Vereniging zijn zusterbedrijven van Op Hodenpijl. 

 

Loofwerk

Gevestigd Op Hodenpijl

Op het terrein van Op Hodenpijl zijn verschillende bedrijven gevestigd. Maak kennis Bloemenatelier en – akker Loofwerk en pedicure.

Stilte Gebied

Kota & bloten voetenpad

Bij Hoeve Levenslust – achter Op Hodenpijl – vind je onze Kota, het blote voetenpad en het labyrint. Je kunt hier terecht voor wandelmeditaties of het huren van de Kota.

De Levende buitenplaats

Boerderij, stallen en moestuin

Op de Levende Buitenplaats verbouwen we de groenten en het fruit die je vindt op je bord in  ons restaurant.  Uit de stal komt het varkensvlees, de kippen zorgen voor de eieren en de bijen voor de honing. De groente, het fruit en de dieren worden met liefde en aandacht behandeld. We telen op natuurlijke wijze onze groente en het voedsel van de dieren is biologisch. 

Het team

Medewerkers Op Hodenpijl

Op Hodenpijl kan niet zonder de mensen achter de schermen. Maak kennis met onze medewerkers, huurders en vrijwilligers en lees meer over wat zij doen Op Hodenpijl. 

 

 

Dirk en Tilly Post

Grondleggers van Op Hodenpijl

Wat ondernemersechtpaar Dirk en Tilly Post drijft is plekken creëren voor bewuste levensgenieters. Plekken in Midden-Delfland die de aandacht vestigen op de rust, de natuur en de ruimte. Met bedrijven waar je met aandacht aanwezig bent en bewust nadenkt over wat je aanschaft of wat je in je mond stopt. Na jarenlang aan het roer te hebben gestaan (en nog steeds) van Transportbedrijf Post-Kogeko besloten ze in 2004 tijdens een wandeltocht naar Santiago de Compostella tot de aankoop van de leegstaande kerk aan de Rijksstraatweg. 


© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.