• https://ophodenpijl.nl/activiteiten/ https://ophodenpijl.nl/activiteiten/
  Programma

  Activiteiten december

  Het programma staat online.
  Ontdek de lezingen en concerten

 • Woensdag 30 november, 20.00 uur

  Lezing: Democratie 4.0 – Bob de Wit

  Bob de Wit, Hoogleraar Strategisch Leiderschap en auteur van Society 4.0, presenteert zijn visie op Democratie 4.0.

  Kaarten: € 19,50
  Incl. maaltijd: € 43,00

 • Zaterdag 3 december, 14:00 uur

  Concert: Heartsong Journey – Jasper Merle

  Op 3 december geeft Jasper Merle een muzikale helende reis in verbinding met de wereld van Licht. Songs komen in het moment op vanuit de liefdeskracht van de Bron, in afstemming met de energie van het moment. 

  Kaarten: € 19,50

 • Zaterdag 10 december, 20.00 uur

  Time Bender – Tijn Touber

  Tijn Touber nodigt je deze avond uit voor Time Bender Live; een muzikale meditatieve ontmoeting met je kosmische zelf. Geïnspireerd op het verhaal Time Bender, is dit concert ontstaan. 

  Kaarten: € 19,50
  Incl. maaltijd: € 43,00

 • Zondag 11 december, 15:00 uur

  Handpanconcert – Yatao

  Het Duitse duo Alex en Malte, samen Yatao, hebben het tot hun missie gemaakt om de rustgevende en bezielende klanken van de handpan te verspreiden. Terwijl de handpan het middelpunt van hun muziek is, zorgen didgeridoo, zang en percussie voor een verfrissende afwisseling in hun geluid.

  Kaarten: € 28,00

 • Woensdag 14 december, 20.00 uur

  Livestream: de Tranen van onze Voorouders – Maarten Oversier

  Volg de uitverkochte lezing via livestream, gewoon vanuit je eigen luie stoel. 

  Kaarten: € 15,00

 • Zaterdag 17 december, 20:00 uur

  Kerstconcert: Voices in the Snow – the Gents

  Voor het echte kerstgevoel bent u bij de concerten van The Gents aan het goede adres. Bekende kerstliederen worden afgewisseld met onbekende parels uit de a cappella koormuziek. 

  Kaarten: € 23,00
  Incl. maaltijd: € 46,50

 • Zondag 18 december, 12:00 uur

  Kerstconcert: Lincan Ensemble

  Roemeense zigeunermuziek, muziek recht uit het hart met uiteraard een verbintenis naar de Kersttijd. Het Lincan Ensemble is gespecialiseerd in verschillende muziekstijlen, zoals: klassiek muziek, folklore muziek, zigeunermuziek en zigeuner-jazz muziek en wereldmuziek.

  Kaarten: € 21,00
  Incl. lunch: € 37,50

 • Woensdag 21 december, 20.00 uur

  Lezing: Maya Teaching – Remco

  Wie waren de Maya’s? Hoe zagen zij deze wereld en de tijd? Wat delen ze over de tijd waarin wij nu leven? En hoe kunnen we de Maya profetie van 2012, nu precies 10 jaar later interpreteren? 

  Kaarten: € 19,50
  Incl. maaltijd: € 43,00

 • Zaterdag 24 december, 20.30 uur

  Kerstconcert: Nieuwe Kerst – To Be

  Op kerstavond nemen Paul & Carla van To Be je mee in de unieke, warme sfeer van Kerst, waarin het eeuwenoude verhaal rond de gebeurtenissen tijdens de Kerstnacht op een wonderlijke nieuwe manier tot leven komt.

  Kaarten: € 32,50
  Incl. 3-gangen kerstdiner: € 82,50

december 2022
 • On Schedule

Regressie- en reïncarnatietherapie gericht op voorouderlijk werk (1-op-1 sessies) – Jeanette Sjardijn

Leven wie je bent. Dat klinkt als vanzelfsprekend, maar dat is het helaas voor veel mensen niet. Waar je wilt ZIJN heeft alles te maken met de plek die jij NU inneemt. Bewust of onbewust en verbonden met ervaringen, de prettige en minder prettige, ook die indrukken die zijn ontstaan in jouw energetisch blauwdruk vanuit de verbinding met je voorouders en hun ervaringen, ervaringen die je opdeed in andere levens. ...
woensdag 07 december
09:30 - 18:00
Zolder
 • On Schedule

Intuïtieve massage & healing – Esther Geskus

Intuïtieve massage, healing en cupping helpen je om blokkades, spanningen, emoties en trauma los te laten, om afvalstoffen te verwijderen en de energie weer te laten stromen, op alle lagen! Esther Geskus masseert met liefdevolle zachte kracht. ...
donderdag 08 december
Zolder
 • On Schedule

Creëren van Binnenuit – Sarina Missot

Voor ieder die nieuwsgierig is naar wat er van binnenuit naar buiten gevisualiseerd en ervaren mag worden. Welke creatieve stroom schuilt er in jouw? Tijdens deze beeldende workshop maak je contact met jouw bron, om vanuit hier te creëren. In jouw eigen ritme, jouw flow, in jouw eigen persoonlijke beeldtaal. ...
zaterdag 10 december
10:00 - 17:00
Zolder
 • On Schedule

Time Bender – Tijn Touber

Op 10 december nodigt Tijn Touber je uit voor Time Bender Live; een muzikale meditatieve ontmoeting met je kosmische zelf. Geïnspireerd op het verhaal Time Bender, is dit concert ontstaan.  ...
zaterdag 10 december
20:00 - 22:00
Kerk
 • On Schedule

Handpan concert – Yatao

Op zondag 11 december geeft Yatao een bijzonder concert. De afgelopen 8 jaar hebben Alex en Malte, samen Yatao, het tot hun missie gemaakt om de rustgevende en bezielende klanken van de handpan te verspreiden. Met miljoenen streams en honderdduizenden online fans is het wereldmuziekduo een van de meest bekende in zijn genre, en niet zonder reden: hun liveoptredens inspireren niet alleen met de selectie van exotische instrumenten, maar vooral met hun virtuoze en gevoelvolle spel. ...
zondag 11 december
15:00 - 16:30
Kerk
 • On Schedule

LIVESTREAM Tranen van onze voorouders – Maarten Oversier

Op woensdag 14 september is regresssie- en reïncarnatietherapeut Maarten Oversier weer te gast voor de lezing ‘De tranen van onze voorouders’. Een middag over je beseffen welke rol je voorouders nog steeds in jouw leven spelen. Deze lezing zal ook live worden uitgezonden. Meld je via onderstaand formulier aan, om de livestream bij te wonen.   ...
woensdag 14 december
20:00 - 22:00
Kerk
Geen activiteiten gevonden!
Meer laden

december 2022

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Events for 2nd december
Geen activiteiten
Events for 3rd december
Events for 4th december
Geen activiteiten
Events for 5th december
Geen activiteiten
Events for 9th december
Geen activiteiten
Events for 10th december
Events for 11th december
Events for 12th december
Geen activiteiten
Events for 16th december
Geen activiteiten
Events for 19th december
Geen activiteiten
Events for 20th december
Geen activiteiten
Events for 22nd december
Geen activiteiten
Events for 23rd december
Geen activiteiten
Events for 24th december
Events for 25th december
Geen activiteiten
Events for 26th december
Geen activiteiten
Events for 27th december
Geen activiteiten
Events for 28th december
Geen activiteiten
Events for 29th december
Geen activiteiten
Events for 30th december
Geen activiteiten
Events for 31st december
Geen activiteiten

Expositie December

Gerda Bakker

Verwachting….
In deze maand groeit de verwachting naar het kerstfeest dat licht brengt in de wereld. Buiten is het donker, maar innerlijk groeit het licht naar deze gebeurtenis. De geboorte van het kerstkind symboliseert een nieuwe geboorte in onszelf. Licht in de duisternis van de tijd van het jaar en in ons als mens. 


Gerda Maria Bakker, geboren op 20-01-1964 te Delft, alwaar haar opa schilder en kunstschilder was. De aanmoediging van haar opa om te schilderen heeft Gerda enorm geholpen om hierin haar weg te vinden. 

Het werk van Gerda is ontstaan vanuit haar antroposofische achtergrond. Hiermee wil zij graag een wereld laten zien, die wij als mensen niet met onze aardse ogen kunnen waarnemen. Vanuit het donker naar het licht laten de schilderijen je meenemen, rust en vertrouwen ervaren die we soms zo nodig hebben in deze tijd. De kleuren zijn krachtig en de voorstellingen spiritueel of natuurlijk en laat de kijker de vrije keuze in wat hij/zij erin ziet. 

Gerda schildert met acryl en soms met een combinatie van acryl met pastelkrijt. Vanuit de basiskleuren rood, blauw en geel (en wit als mengkleur) ontstaan alle schilderijen en hier ontstaan alle kleuren van de regenboog (en een vleugje goud). 

Wil je graag in de kerk exposeren?

In de kerk van op Hodenpijl hangt elke maand een nieuwe expositie. De expositie is tijdens openingstijden te bezichtigen mits er geen activiteit in de kerk plaatsvind.

Wekelijks bezoeken zo’n 1500 mensen Op Hodenpijl.

Op Hodenpijl is In 2018 uitgegroeid tot restaurant, cultuurkerk, trouw- en rouwlocatie, centrum voor gezondheid en welzijn, vergaderplek en boerderij. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ontdekken wie ze zijn en wat zij willen en waar ze zich bewust kunnen worden van hun kracht en talent.

In de voormalige Kerk heeft de preek van de pastoor plaats gemaakt voor concerten, lezingen, seminars, bruiloften en uitvaarten. Het is een plek waar je in ongedwongen sfeer kan ontdekken, ervaren en genieten. Van kleine intieme concerten, genieten van de stilte of juist de mooiste dag van je leven ervaren. Op het moment dat je bij Op Hodenpijl binnenstapt voel je dat dit een krachtige plek is waar gezonde voeding, bewustwording en spiritualiteit centraal staan.

Deze filosofie is ook terug te vinden in de exposities die in de kerk te bezichtigen zijn. Het is esoterische kunst met vaak een spirituele kijk op het leven. Meditatief, intuïtief en dynamisch.

Wil je graag in de kerk exposeren? Dan nodigen wij je uit om werk in te sturen (niet via mail, maar via we-transfer) naar info@ophodenpijl.nl inclusief bio, motivatie en naw-gegevens. Wij benaderen je als we interesse hebben in jouw expositie. Dit kan soms een tijdje duren, vanwege het hoge aanbod. 


© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.