maart 2023

Workshop: Quantum Waarneming

In de workshop Quantum Waarneming ga je ontdekken hoe jij jezelf met behulp van quantumfysica kan waarnemen. Met de kracht van je hartfrequentie zal je hoofd anders gaan werken en zul je gaan merken dat je invloed hebt op je lichaam alsook op je omgeving. Ook je persoonlijke programma’s of thema’s kunnen lostrillen en veranderen door Quantum Waarneming. ...
woensdag 22 maart
19:30 - 22:30
Pastoriekamer

Het immuunsysteem zit ook in je brein – Dr. Carla Peeters

Niet een virus maar een verzwakt immuunsysteem is de grootste bedreiging van de volksgezondheid schreef dr Carla Peeters in september 2021 in HP De Tijd. Zij waarschuwde voor de lange termijneffecten van langdurige stress, angst, lockdowns en overige maatregelen die het immuunsysteem kunnen aantasten. Inmiddels blijkt uit vele internationale onderzoeken dat in alle leeftijdsgroepen meer mensen overlijden dan voor de pandemie. Een recent rapport van ING toont dat het ziekteverzuim, vooral psychische klachten, tijdens de pandemie hoger is geworden dan 20 jaar geleden, en de 18 miljard euro aan kosten overstijgt. ...
woensdag 22 maart
20:00 - 22:00
Kerk

Concert The Wanderer

Of je nu lekker op je stoel, op je meditatiekussen wilt zitten of lekker wilt liggen op je mat…..een intiem healing-concert van The Wanderer staat voor een dromerige beleving vol verbinding. Met de overtuiging dat muziek een medicijn is blijken deze sessies ontzettend intens en voelbaar te zijn. ...
zaterdag 25 maart
20:00 - 22:00
Kerk

Zweethut (Inipi)- Maurits Hofman

Zondag 30 oktober organiseert Maurits Hofman ene Zweethut. De Zweethutceremonie is een oeroud ritueel van de Native Americans. De hele dag ben je met natuur omringd en werk je met de elementen; aarde, vuur, water en lucht. Hierdoor verbind je je met de kern van het leven en jouw levensstroom. De dag staat bol van oude rituelen en bezinning, doorgegeven door de Lakota People aan het Westen. ...
zondag 26 maart
10:00 - 18:00
Hoeve Levenslust

Concert – Marietta Petkova & Carel Kraayenhof

Op zondag 26 maart brengen Marietta Petkova (piano)  en Carel Kraayenhof (bandoneon)  een concert Op Hodenpijl. Twee meesters op hun instrument hebben elkaar gevonden in een autobiografisch getint programma, getiteld 'De Hand van de Beer'. Vanuit bewondering voor elkaars kunstenaarschap en een onmiskenbare klik ontstond het idee voor een gezamenlijke tournee. ...
zondag 26 maart
12:00 - 13:30
Kerk

Big Tech Vrij Voor Jou – Keuze Vrij Bij Mij

BigTech weet werkelijk alles van je. Wie je bent, wie je kent, wat je doet, en waar je bent. De systemen en applicaties die we dagelijks gebruiken, zijn als wolven in schaapskleren. Ze lijken ons te dienen en groot gemak te verschaffen, maar niets is minder waar. Ze vormen een vergevorderd surveillance-netwerk waar wij vrijwillig en onwetend aan deelnemen. ...
donderdag 30 maart
19:00 - 22:00
Kerk
april 2023
Geen activiteiten gevonden!
Meer laden

maart 2023

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Events for 1st maart
Events for 2nd maart
Geen activiteiten
Events for 3rd maart
Geen activiteiten
Events for 4th maart
Geen activiteiten
Events for 5th maart
Events for 6th maart
Geen activiteiten
Events for 7th maart
Geen activiteiten
Events for 8th maart
Events for 9th maart
Geen activiteiten
Events for 11th maart
Geen activiteiten
Events for 12th maart
Events for 13th maart
Geen activiteiten
Events for 14th maart
Geen activiteiten
Events for 15th maart
Events for 16th maart
Geen activiteiten
Events for 18th maart
Events for 20th maart
Geen activiteiten
Events for 21st maart
Geen activiteiten
Events for 22nd maart
Events for 23rd maart
Geen activiteiten
Events for 25th maart
Events for 26th maart
Events for 27th maart
Geen activiteiten
Events for 28th maart
Geen activiteiten
Events for 30th maart
Events for 31st maart
Geen activiteiten
Events for 2nd april

Expositie Februari & Maart

Batya van Brakel

Na een succesvolle glaskleurkunstexpositie in 2021 met de naam Stairway to Heaven waarin kunstenares Batya van Brakel een soort schepping bleek te hebben gemaakt geïnspireerd door Op Hodenpijl, is zij vol vuur aan de slag gegaan om 10 nieuwe grote glaskleurkunstwerken te maken voor de expositie van februari en maart  2023.

De naam van de expositie is dit keer Bloei.

De lente staat centraal.
Lente, een nieuw begin, nadat er in de winter onder de grond energie is gestoken in het geplante zaadje, komt vanaf februari het eerste bolletje uit de grond. Symbolisch ook voor hoe wij even in het donker hebben gezeten en we nu weer volop naar buiten kunnen treden.. 

De voorbode voor vele bloeiende bloemen die zullen volgen. Ook wij als mens zijn in herfst en winter even naar binnen gekeerd geweest en nu mogen we langzaamaan weer naar buiten komen. Tot bloei komen met al onze talenten.

Hoe mooi is dat.

Een ode aan de lente, het frisse begin, de nieuwe ideeën, de start van een nieuw bloeiend, uitbundig jaar.

Batya van Brakel werkt sinds 2004 als beeldend kunstenares. Zij maakt schilderijen, zilveren sieraden en glaskunstwerken. Alle werken krijgen een naam en hebben een betekenis. 

Batya laat zich inspireren door de plek waar zij gaat exposeren. Ook nu weer was Op Hodenpijl een bijzondere inspiratiebron.

Meer informatie over Batya van Brakel is te vinden op haar website: kleurkunst.nl

Deze expositie is te bezoeken t/m zondag 2 april. Batya zal op een aantal dagen Op Hodenpijl aanwezig zijn om gasten rond te leiden en persoonlijk tekst en uitleg te geven bij haar werken. 

Wil je graag in de kerk exposeren?

In de kerk van op Hodenpijl hangt elke maand een nieuwe expositie. De expositie is tijdens openingstijden te bezichtigen mits er geen activiteit in de kerk plaatsvind.

Wekelijks bezoeken zo’n 1500 mensen Op Hodenpijl.

Op Hodenpijl is In 2018 uitgegroeid tot restaurant, cultuurkerk, trouw- en rouwlocatie, centrum voor gezondheid en welzijn, vergaderplek en boerderij. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ontdekken wie ze zijn en wat zij willen en waar ze zich bewust kunnen worden van hun kracht en talent.

In de voormalige Kerk heeft de preek van de pastoor plaats gemaakt voor concerten, lezingen, seminars, bruiloften en uitvaarten. Het is een plek waar je in ongedwongen sfeer kan ontdekken, ervaren en genieten. Van kleine intieme concerten, genieten van de stilte of juist de mooiste dag van je leven ervaren. Op het moment dat je bij Op Hodenpijl binnenstapt voel je dat dit een krachtige plek is waar gezonde voeding, bewustwording en spiritualiteit centraal staan.

Deze filosofie is ook terug te vinden in de exposities die in de kerk te bezichtigen zijn. Het is esoterische kunst met vaak een spirituele kijk op het leven. Meditatief, intuïtief en dynamisch.

Wil je graag in de kerk exposeren? Dan nodigen wij je uit om werk in te sturen (niet via mail, maar via we-transfer) naar info@ophodenpijl.nl inclusief bio, motivatie en naw-gegevens. Wij benaderen je als we interesse hebben in jouw expositie. Dit kan soms een tijdje duren, vanwege het hoge aanbod. 


© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.