Skip to main content

Praktijk Remy Mosch

Vitaal leven

Vitaal leven betekent energiek zijn. Je lekker voelen en een gezond leven leiden. Onze praktijk biedt therapie, coaching en inspiratie voor een bewust vitaal leven. Een gezonde geest in een gezond lichaam is daarvoor de bron.

Praktijk Remy Mosch reikt mogelijkheden aan om gezondheidsproblemen op te lossen of te voorkomen. Je vindt bij ons een unieke combinatie van kennis en ervaring met reguliere, complementaire en alternatieve methoden die bijdragen aan een gezond en vitaal leven. Osteopathie en (electro-)acupunctuur vormen daarvoor de basis, aangevuld met bij jou passende behandelmethoden.

Onze behandelingen zijn complementair aan de reguliere geneeskunde. Na onze diagnose stellen wij een behandelplan op of verwijzen we je naar een collega-arts, specialist of therapeut uit ons netwerk. Je kunt bij ons zonder verwijzing terecht, ook voor een second-opinion. Bij reïntegratie en chronische ziekte bieden wij advies en coaching. Desgewenst ook voor werkgevers.
 
Telefoonnummer: 015-3807106
Email: afspraken@remymosch.nl
website: www.remymosch.nl

Aanwezig: ma t/m vrij
Locatie: 1e etage

Acqua Universo

Vitaal water
Water is van levensbelang. Zonder kunnen we niet leven. Dus draaien we de kraan open en nemen een glas. Prima! Maar weet je dat het water uit onze kraan ver afstaat van het kristalheldere water van een natuurlijke bron? Ons kraanwater is weliswaar gezuiverd – vele malen zelfs – de vitaliteit laat echter te wensen over. De schadelijke stoffen zijn eruit, maar hebben wel hun sporen nagelaten. We zuiveren water met chemicaliën, maar vergeten om het te vitaliseren. En dan hebben we het nog niet over de belastende effecten van bodemvervuiling, luchtverontreiniging en elektrosmog (door gsm-masten, mobiele telefoons en satellieten). Het water verliest nog meer aan vitaliteit.
 
Vitaal water
Vitaal water is in meerdere opzichten goed voor de gezondheid. Het is hoe water hoort te zijn, met een goed georganiseerde structuur (natuurlijke varenstructuur). Vitaal water is een goede mogelijkheid om lichaam éngeest in balans te houden. Vitaal water laat de energie weer stromen en draagt ertoe bij dat je lekker in je vel zit!

Vitaal Telen
Voor de tuinbouw heeft Acqua Universo het concept Vitaal Telen ontwikkeld. De kern van Vitaal Telen is vitaal water. 

Telefoon: 015-3807963
E-mail: info@vitaalkraanwater.nl
Website: www.vitaalkraanwater.nl 
 www.acquauniverso.nl

Aanwezig: ma t/m vrij
Locatie: 1e etage

 

Anja van der Meijs-van Dijk

Voetreflextherapeut

Ontspanningsmassage of therapeutische behandeling?

In 2017 is Anja haar praktijk Lichtvoetig gestart in Maasland. Sinds september jl. werkt zij ook op de zolderetage van de pastorie van Op Hodenpijl.

Voetreflexologie is een drukpuntmassage van de zenuwuiteinden in de voeten die in verbinding staan met alle organen en systemen van het lichaam. Dit  leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning  van lichaam en geest. Anja combineert Westerse massage met de traditionele Chinese methode. Bij de traditionele Chinese massage techniek worden de reflexzones met de  meridiaan banen en acupunctuurpunten gecombineerd.

Anja is gespecialiseerd in vrouwenklachten (van menstruatiecyclus tot overgangsklachten), werken met kinderen (met bv slaapproblemen) en rouwverwerking in de ruime zin van het woord, bijvoorbeeld bij ontslag, schoolwisseling bij kinderen of een echtscheiding.

6 heilzame effecten van massage van je voeten:

  1. Ontspant en ontstresst
  2. Stilt pijn
  3. Boost voor je afweer
  4. Verbetert de doorbloeding
  5. Bevordert de nachtrust
  6. Oppepper voor je humeur

Telefoonnummer: 06-57354980
Website: www.praktijklichtvoetig.nl
Mailadres: info@praktijklichtvoetig.nl

Aanwezig: wo
Locatie: Voorkamer

Workshop organiseren of praktijkruimte huren?

Wil je meer weten over het organiseren van een workshop of trainingen of wil je een praktijkruimte huren?
 
 
Of neem contact op met Yolanda Wevers: 015-3801840 of yolanda@ophodenpijl.nl

Voormalige Pastorie

team trainers en therapeuten

In de voormalige pastorie kun je terecht voor consulten, workshops en cursussen. Hier vind je de Serre, Opkamer, Voorkamer, Zolder en Pastoriekamer. Uitgangspunt van de activiteiten van de therapeuten en trainers is het vinden van de balans tussen lichaam en geest. Voorop staat dat zij allemaal werken aan Gezondheid en Wel-zijn.

Workshop organiseren of praktijkruimte huren?

Wil je meer weten over het organiseren van een workshop of trainingen of wil je een praktijkruimte huren?
 
 
Of neem contact op met Yolanda Wevers: 015-3801840 of yolanda@ophodenpijl.nl

Repairing Balance / Berry Rijkers

Een andere kijk op coachen en begeleiden

Loop je steeds opnieuw tegen dezelfde situaties aan in je werk of privé? Voel je je niet gehoord, niet gezien of onbegrepen? Heb je het gevoel van alles te hebben geprobeerd zonder blijvend resultaat? Heb je hier last van?

In balans zijn is een momentopname. De kunst is zelf steeds in balans te komen met wat speelt in het hier en nu.

Uit meer dan 25 jaar ervaring weten wij dat je alleen een blijvend resultaat bereikt als je inzicht hebt in je eigen proces en dit leert sturen.

Onze werkwijze
Is erop gericht dat jij de illusie leert loslaten dat iets of iemand buiten jezelf voor jou het leven goed moet maken. 

Telefoonnummer: 010-3070989
Website: www.repairingbalance.nl
E-mail: info@Repairingbalance.nl

Aanwezig: ma t/m vrij
Locatie: Zolder

Danielle van der Stap

Coaching & massage voor hooggevoelige vrouwen

Van last naar kracht
Met het ‘Sensitive Power Woman Programma’ begeleidt Daniëlle hooggevoelige vrouwen naar een krachtig en energiek leven. Als geen ander weet ze welke strubbelingen je tegen kunt komen op het pad naar het (h)erkennen van je gevoeligheid. Tijdens de 1 op 1 coaching krijg je inzichten en tools aangereikt, waardoor je van je gevoeligheid je meest krachtige instrument zult maken.

VoetreflexPlus
Het masseren van reflexzones zorgt voor een betere gezondheid en ontspanning van lichaam en geest. VoetreflexPlus is de officiële Chinese voetreflextherapie gecombineerd met de westerse technieken.

Karakteranalyse
Daniëlle is erkend karakteranalist. Middels het lezen van de tenen krijg je inzicht in je karakter, gedrag en persoonlijkheid. Een unieke methode om jezelf een spiegel te laten voorhouden en je zelfkennis te vergroten. Wat hebben jouw tenen je te zeggen?

Website: www.praktijkdevlindertuin.nl
E-mail: info@praktijkdevlindertuin.nl
Telefoon: 06 – 52 339 331

Aanwezig: ma & do
Locatie: Voorkamer

Janny Pronk

Coaching & therapie

Persoonlijke consulten
Leven of overleven. Soms moet je afstand nemen om inzicht te krijgen over je eigen leven. Mag ik je een spiegel voorhouden om echt met andere ogen naar je diepste innerlijk te kijken. Janny, therapeute en coach brengt je terug bij jezelf door persoonlijke gesprekken, workshops, meditatie en healing in haar praktijk. Van een huilbaby tot oudere mensen komen naar haar praktijk. Met zeer verschillende problemen. Ook organiseert zij bijzondere reizen om los te komen van de dagelijkse verplichtingen waarbij onvermoede kwaliteiten kans krijgen om zich te ontplooien.

Filmgesprek
Een heel bijzondere ervaring is dat je samen met Janny een filmgesprek over jouw leven hebt. Dan leer je de rode draad van je eigen levensboek lezen. Het is een uitgebreide film die ver terug gaat in je verleden van jezelf, je familie, kinderen, voorouders, woon-werk omgeving. Je herkent het gedrag van jezelf en je relatie naar de andere mensen. Inzicht in jezelf geeft verandering van gedrag.

Telefoonnummer: 06-50215396
website: www.jannypronk.nl
mailadres: info@jannypronk.nl

Aanwezig: wo
Locatie: Tuinkamer