Honey Highway
vind je op de Levende Buitenplaats

Honey Highway is een initiatief waarbij de bermen van Rijkswegen, Provinciale wegen, Spoorrails en Waterdijken ingezaaid worden met meerjarig streekeigen wilde Honey Highway bloemenzaden afgestemd op de grondsoort en omstandigheden. En dusdanig onderhouden dat er een natuurlijk evenwicht ontstaat. Belangrijk hierbij is dat Bijen voldoende voedsel; nectar en stuifmeel (biodiversiteit) kunnen halen over een zo lang mogelijke periode om zo goed overwinteren mogelijk te maken.

Basisschoolkinderen, MBO-scholieren, HBO-studenten worden betrokken bij onderzoek en inzaaien.
Het begin is A4 Honey Highway van Delft naar Schiedam. Dit is gerealiseerd in samenwerking met Rijkswaterstaat, wegenbouwers en Gemeente Midden-Delfland, eind 2015.

Restaurant Indigo

Gevestigd in Schipluiden
Biologisch café en restaurant Indigo is van dezelfde eigenaren als Op Hodenpijl.  Indigo staat voor gezellig, gezond en eerlijk uit eten en drinken.
 
Indigo serveert koffie, lunch, borrel en diner en gebruiken biologische en lokale producten. Proef de pure smaken van Midden-Delfland.

Indigo werkt zo veel mogelijk met eerlijke en natuurlijke producten. Veel van onze ingrediënten telen we zelf. In de kas achter Indigo verbouwen we o.a. sla, komkommers, tomaten en kruiden.
 
De moestuin en de stal van de Levende Buitenplaats voorzien ons van groenten en fruit. De kippen zorgen voor eieren, de bijen voor honing en uit de stal komt varkens- en rundvlees. Wij telen hier alles met liefde en aandacht voor de natuur, zonder bestrijdingsmiddelen. De dieren worden goed verzorgd en met respect behandeld. De stal en moestuin vind je tegenover Hodenpijl aan de Tramkade in Schipluiden.

Indigo is geopend vanaf 10.00 uur en op dinsdag gesloten.

Singel 6, in Schipluiden
015-3805787
info@indigo-uiteten.nl
Herberg Op hodenpijl
gevestigd Op Hodenpijl

In een sfeervol boeren woonhuis is Herberg Op Hodenpijl gevestigd. Ouderwets gezellig logeren, zonder afleiding van TV, pc of I-pad. Op een groene locatie in Midden Delfland en op korte afstand van steden als Delft, Den Haag en Rotterdam.

Op de zolder van de Herberg is ruimte voor 8 logees. 

Prijzen & mogelijkheden
Kamer (twee personen) inclusief ontbijt € 60,-
Kamer (een persoon) inclusief ontbijt € 50,-
 
Los bed op slaapzolder inclusief ontbijt € 25,-
Deze slaapplaatsen kunnen (per twee) afgescheiden worden met een gordijn voor meer privacy.
 
De Herberg beschikt over twee douches en twee toiletten. De zolder is bereikbaar met een trap. Beneden is de gezamenlijke ontbijtruimte, waar gastvrouw Mieke van Hoof s’ochtends een biologisch ontbijt verzorgd. Parkeren is gratis. 

Het verblijf is inclusief biologisch ontbijt en het gebruik van lakens en handdoeken.  
 
Reserveren? Mail ons via info@ophodenpijl.nl
Last minutes alleen telefonisch reserveren op: 015-380 1840