Skip to main content

In Samenspraak: de ratio en de ziel – Maarten Oversier en Saskia Bosman

Reïncarnatie, spiritualiteit en het voorouderveld, gespiegeld aan epigenetica, de hersenen en kwantumfysica. Reïncarnatietherapeut Maarten Oversier in gesprek met medische bioloog, Dr. Saskia Bosman.

De huidige tijd, in het teken van grote transformaties en daarom ook veel onrust, biedt meer dan ooit nieuwe mogelijkheden. Onze bovenmatig rationeel ingerichte samenleving, gedomineerd door bijbehorende geconditioneerde denkkaders, schudt op zijn grondvesten. Veel van wat lang voor waar werd aangenomen staat vandaag de dag ter discussie en verlangt verdieping. Onder druk van alle crises zoeken mensen massaal naar wegwijzers die hen weer in verbinding kunnen brengen met spiritualiteit, met de bron van leven waaruit onze fysieke werkelijkheid geboren wordt. De wetenschap enerzijds en religies anderzijds hebben menigeen zand in de ogen gestrooid in hun behoefte aan controle en macht. Met een massale spirituele armoede tot gevolg.

Dat haalt termen als reïncarnatie, (het belang van het kennen én helen van) voorouderlijke banden, chakra’s en energetische wetmatigheden voorgoed uit zijn door vraagtekens, vooroordelen en mist omgeven wolk. Kortom, de mensheid krijgt een grote kans toegeworpen en we zijn vrij die te vangen.

Nieuwsgierig en gedreven onderzochten vele pioniers deze levensdomeinen al lang geleden. Zo ook medisch bioloog Saskia Bosman en reïncarnatietherapeut Maarten Oversier. Zij verdienden hun sporen ruimschoots in hun vakgebied en bogen zich over de grote vragen van deze tijd:
‘Ligt er een diepere wetmatigheid achter de vorming van ons DNA? Wat is het zogenaamde junk DNA?’
‘Welke rol speelt de pijnappelklier voor ons mensen indien we oorspronkelijk spiritueel bedraad zijn?’
‘Op basis van welke wetten bewegen onze overleden (voor)ouders en andere verwanten zich eigenlijk in de realiteit na het sterven?’
‘Is het kwantumveld misschien een kortzichtige wetenschappelijke geïnterpreteerde spiritueel bewoonde wereld waarbinnen allerlei bewegingen gemaakt worden door zielen in relatie tot onze fysieke werkelijkheid?’ En, ‘geeft dit samengevat veel wezenlijker antwoorden op de grote levensvragen die we allemaal kennen?’

Veel zieners, schrijvers en vertegenwoordigers van inheemse volken vertellen dat we aan het begin staan van een enorme evolutiesprong. Aan onze collectieve waarneming wordt daarbij een enorme dimensie toegevoegd waardoor ons wereldbeeld en onze kennis over het leven en de mensheid fundamenteel zal veranderen. Hoe ver reikt de invloed van ons bewustzijn op ons lichaam, en wat is onze eigen rol daarin? Wát bepaalt de vorming van ons DNA niveau werkelijk? Moeten wij onze beperkte, ziekmakende opvattingen bewerken of kunnen we beter ontdekken wáár deze zijn ontstaan, zodat het zichzelf heelt?

Welke relaties zijn er tussen onze innerlijke wonden en lichamelijke blokkades? Hoe zijn wij concreet verbonden aan de thema’s, de gebeurtenissen en invloeden uit onze voorouderlijnen én onze vorige levens? Is het, bezien vanuit de ziel, veel beter te begrijpen welke rol epigenetica (hoe omgevingsinvloeden de codering van ons bepalen hoe we ons DNA gebruiken)? En daarmee ons gedrag en onze levensloop.

Van twee kanten buigen Saskia en Maarten zich, ieder vanuit hun eigen invalshoek, over deze vraagstukken. Ontdek mee hoe ogenschijnlijk verschillende werelden elkaar ontmoeten in een essentie die ons allen eigen is.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)
Tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een vegetarische verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing. Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 35,-
Prijs lezing inclusief maaltijd: €62,50

Genoemde prijzen zijn exclusief €1,- servicekosten.

Datum

donderdag 13 juni 2024

Tijd

20:00 - 22:30

Prijs

€ 35,00

Locatie

Kerk
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl