Sasha Mashina@ophodenpijl

Klassiek op zondag – Sasha Mashina

Elke derde zondag van de maand om 12.00 uur bieden we een klassiek concert van hoge kwaliteit! Dit keer een concert met het residentie orkest-violisten Sasha Mashina en Sergiy Starzhynskiy in de vorm van vioolduo Brioso. Ze spelen muziek van Leclair, Viotti en Ysaye

Vioolduo Brioso

Muziek gecomponeerd voor twee violen biedt een exclusief kijkje in de muzikale keuken. Het spel met elkaar en tegen elkaar is fascinerend en open. Bovendien zijn beide stemmen nauwkeurig te volgen, maar kunnen ook wonderbaarlijk mooi versmelten. Geniet van de open klank van twee prachtige strijkinstrumenten en van het spel van twee uitstekende musici met veel stijlgevoel, charme en temperament. Een unieke en zeldzame samenstelling.

Componisten en hun werken: Giovanni Battista Viotti. Deze klassieke virtuoos van het vioolspel was werkzaam als solist, componist en dirigent. Hij schreef niet minder dan 29 vioolconcerten! Tussen de kamermuziek van Viotti pronken een aantal prachtige duo´s voor twee violen.
Met de muziek van Jean-Marie Leclair duiken we in de Franse Barokmuziek. De kleurrijke ornamentiek voorziet beide violisten van gelijke kansen om hun talenten te showen.
De Sonate van Eugene Ysaye kun je je vingers aan verbranden. In dit werk worden de violisten op de proef gesteld en tonen ze al hun violistische capaciteiten. Het resultaat is een gloeiende, vurige vertolking van een zeldzaam gespeeld stuk muziek.

Het concert wordt toegelicht door dirigent Marco Bons.

Ook te boeken, ons luncharrangement (concert inclusief lunch)
Speciaal voor Klassiek op Zondag bieden wij je het volgende arrangement: een lunch in combinatie met het concert. Het concert start om 12.00 uur in de kerk. Om 13.30 uur gaat de hartige proeverij van start. De proeverij bestaat uit hartige gerechtjes van het seizoen met een soep in koffiekop. Voor dit arrangement betaalt u € 30,-. De genoemde prijs is inclusief concertkaart. Dit concert is ook los te bezoeken.

Prijs concert: € 15,- een drankje na afloop
Prijs inclusief lunch: € 30,-
Kinderen tot 12 jaar gratis entree, exclusief lunch.

Geen velden gevonden.

Datum

zondag 16 september 2018

Tijd

12:00 - 13:15

Prijs

15,-. Inclusief lunch: € 30,-

Locatie

Kerk
Categorie
op Hodenpijl

Organisator

op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
Email
info@ophodenpijl.nl

Urenschema

12.00 - 13.15
Concert
13.30 - 15.00
Lunch
Optioneel