Canto Ostinato – Jeroen van Veen

De internationaal vermaarde pianist Jeroen van Veen speelt op zondag 23 april werken van Canto Ostinato Op Hodenpijl. Het bekendste modern-klassieke werk voor toetsinstrumenten uitgevoerd op slechts één vleugel door Jeroen van Veen. Deze muziek kan levens veranderen, zoals te zien is in de film Over Canto.

Jeroen van Veen heeft dit werk al vele malen op cd gezet, maar dit werk komt pas echt tot zijn recht als u live meemaakt hoe deze meesterpianist de Canto tot leven brengt. Jeroen van Veen is beroemd om zijn toucher. Hij is groot pleitbezorger van de muziek van Simeon ten Holt. Als goede vriend kwam hij jarenlang onafgebroken bij de componist op bezoek. De componist roemde dan ook zijn interpretatie en gaf meerdere malen aan dat zijn versies, al dan niet samen met Sandra van Veen, de beste uitvoeringen waren. Eén pianist, één vleugel en een altijd weer variërende Canto Ostinato met in het midden Van Veen’s eigen compositie Incanto 6. Een concert voor jong en oud; zittend of liggend te ervaren.
In 2016 ontving Jeroen van Veen een unieke prijs; maar liefst 100.000 cd’s en LP’s van de Canto Ostinato waren er toen verkocht; een unicum in de klassieke muziek!

Musicus: Jeroen van Veen
Componisten: Simeon ten Holt, Jeroen van Veen
Composities: Canto Ostinato, Incanto 6

In april 2016 ontving Jeroen de NPO Radio 4 Prijs 2016 van het radioprogramma De Klassieken! Aldus de NPO Radio 4-jury: ‘Met zijn muziek en opvallende ligconcerten bereikt en boeit hij keer op keer een uitzonderlijk breed publiek. Met zijn unieke repertoirekeuze, concerten op bijzondere locaties en zijn herkenbare invloeden van jazz, blues, techno en trance in zijn muziek weet hij ook veel jongeren te bereiken. Daarnaast is Jeroen van Veen een begenadigd verteller. Als geen ander weet hij onder woorden te brengen wat muziek bij mensen teweegbrengt.’ De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Prijs: € 21,- een drankje na afloop.

Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

  • Date & Ticket
  • Attendee Info
  • Betaling
  • Complete
Concert
Available Tickets: 75

Prijs concert: € 18,50 een drankje na afloop

Het Concert ticket is uitverkocht. U kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Lunch reserveren
Available Tickets: 40

Prijs lunch : € 16,- Wilt u ook de boeken voor de lunch? Kies met hoeveel personen u wilt reserveren.

Het Lunch reserveren ticket is uitverkocht. U kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Total: 0

Datum

zondag 23 april 2023

Tijd

12:00 - 13:30

Prijs

€ 21,00

Locatie

Kerk
Categorie
op Hodenpijl

Organisator

op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
meer info | reserveer
QR-code

© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.