Expositie: Duurzaam en gezond van eigen grond

Altijd al meer willen weten over het duurzame boerenleven in Midden-Delfland? Bezoek dan de expositie Duurzaam en gezond van eigen grond.

Zaterdag 19 juni is de opening van de expositie in het bezoekerscentrum en de gerestaureerde wagenschuur op de Levende Buitenplaats bij Op Hodenpijl.  Allerlei vormen van duurzame landbouw komen aan bod: kringlooplandbouw, biologische landbouw, natuur inclusief boeren, weidevogelboeren en herenboeren. En niet te vergeten gaat het om streekproducten als duurzaam en gezond alternatief.

Lees verder

Midden Delfland Dag 2022

Elk jaar organiseert de Midden-Delfland Vereniging de Midden-Delfland Dag die in 2022 op 18 juni is.

De vereniging wil zo iedereen laten genieten van al het moois dat het Midden-Delflandgebied te bieden heeft: natuur, water, historisch erfgoed en tal van recreatieve mogelijkheden. Organisaties, verenigingen, ondernemers, gemeenten en bewoners bieden een scala aan activiteiten aan zodat je naar eigen wens het mooie gebied kan ontdekken.

Zo kun je op boerderijbezoek, op de fiets of met de benenwagen door de polder struinen, het water op, luisteren naar muziek, kunst en cultuur beleven en lest best lokale lekkernijen proeven. Steeds meer eigen (h)eerlijke streekproducten komen uit Midden-Delfland!

Op 18 juni is onze Buitenplaats geopend voor een wandeling, bezichtiging aan onze moestuin, kruidentuin en hooiberg.

Je bent uiteraard ook welkom om de expositie te bezichtigen. De kerk is vanaf 13.30 open.

In ons restaurant proef je de smaken van het land. We werken met natuurlijke, biologische en lokale seizoensproducten, afkomstig uit onze stal en moestuin en van lokale leveranciers. Een groot deel van onze gerechten is vegetarisch. Wil je graag bij ons komen lunchen? Dan kan je reserveren via 015 – 380 18 40.

Vanaf 6 augustus ala carte diner

Ivm diverse besloten bijeenkomsten is het tot 6 augustus niet mogelijk om Op Hodenpijl a la carte te dineren. Je bent in ons restaurant welkom voor de lunch, een kop koffie, thee en een heerlijk huisgemaakte cake of een stuk appeltaart. Reserveren kan via 015 380 18 40 of online.

Vergadering, bijeenkomst of iets te vieren? Voor groepen vanaf 9 personen maken we graag een menu op maat. Voor meer informatie kan je contact opnemen via 015 – 380 18 40.

Compliment voor De Levende Buitenplaats Hodenpijl Schipluiden

Het rijksmonument De Levende Buitenplaats Hodenpijl in Schipluiden ontvangt in augustus het maandelijkse Compliment voor het Monument van de provincie Zuid-Holland. Het compliment werd op 18 augustus uitgereikt aan Dirk en Tilly Post, eigenaren van het boerderijensemble en de buitenplaats. Ze hebben de afgelopen jaren met veel liefde het complex gerestaureerd en herbestemd om het bijzondere erfgoed Hodenpijl van de familie Van Wouw weer in ere te herstellen.

Lees verder


© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.