Expositie: Duurzaam en gezond van eigen grond

Altijd al meer willen weten over het duurzame boerenleven in Midden-Delfland? Bezoek dan de expositie Duurzaam en gezond van eigen grond.

Zaterdag 19 juni is de opening van de expositie in het bezoekerscentrum en de gerestaureerde wagenschuur op de Levende Buitenplaats bij Op Hodenpijl.  Allerlei vormen van duurzame landbouw komen aan bod: kringlooplandbouw, biologische landbouw, natuur inclusief boeren, weidevogelboeren en herenboeren. En niet te vergeten gaat het om streekproducten als duurzaam en gezond alternatief.

Voorbeelden zijn de Vruchtbare Kringloop-projecten (efficiënte mineralenbenutting, duurzaam bodem- en waterbeheer), duurzaam boeren met de stad en het project Rotterdam de boer op van Natuurmonumenten. Op de bovenverdieping vind je informatie over de biologische melkveehouderijen in het gebied en over (agrarisch) weidevogelbeheer. Er hangen prachtige vogelfoto’s.

De expositie is een unieke samenwerking van LTO Noord, LTO Noord Delflands Groen, gemeente Midden-Delfland, Natuurmonumenten, Stadslandbouw Vlaardingen, coöperatie Heerlijk van Dichtbij, ANV Vockestaert, Vogelwerkgroep Midden-Delfland, Stichting Op Hodenpijl en de Midden-Delfland Vereniging.

De expositie is te zien tot en met het open monumentenweekend op 11 en 12 september. Het bezoekerscentrum is open op dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur.


© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.