Expositie: Karen Scheffers

In de maand november exposeert Karen Scheffers in Op Hodenpijl. Kenmerkend voor haar stijl zijn de geometrische vormen, de vaak etherische vrouwengezichten en de vogels en andere dieren die regelmatig terugkomen in haar werk. Haar stijl zou het beste omschreven kunnen worden als “Visionary Art”.

Karen Scheffers is kunstenaar, energiewerker en coach. De schilderijen die zij creëert fungeren als multidimensionale poorten en als reflecties voor de ziel. In haar praktijk werkt Karen individueel in 1 op 1 sessies en met grotere groepen. De schilderijen worden dan ingezet als manier om inzicht te krijgen, opnieuw te verbinden en los te laten. Waardoor er helderheid, bewustwording en heling kan ontstaan. Je kan de schilderijen bekijken met je fysieke oog, maar de intentie van de kunstenaar is dat je anders leert kijken en dat het de onderliggende lagen in de persoon raakt.

“Er gaan weinig dagen voorbij dat ik geen penseel in mijn handen heb. Als ik schilder sta ik dicht bij mijn hart en in verbinding met mijn innerlijke bron. Vanuit die plek maak ik contact met de wezens in en om mij heen, die mij ieder op hun eigen manier, kennis laat maken met hun wereld. Ik voel daarbij hun frequentie, die voor ieder wezens heel specifiek is. Die frequentie zet ik om in een gezicht, kleur en symbolen. Daarin laat ik mij volledig leiden door de energie van degene die geschilderd wil worden en de synchroniciteit die daardoor op mijn pad komt. Ik heb een sterke verbinding met de Elfen en zie hen ook als mijn grootste begeleiders en inspiratie bron, als ik hen schilder, voel en weet ik dat ik “thuis” ben. In deze tijd is het heel belangrijk dat we ons weer herinneren wie we in essentie zijn en wie de wezens om ons heen zijn, die de diepste lagen in ons reflecteren en klaar staan om ons te begeleiden op ons aardse pad”.

www.reflectionofasoul.com