Expositie augustus Nelleke van Nieuwenhuijzen

Onder de titel: De Magische wereld van de Woestijn, exposeert Nelleke van Nieuwenhuijzen over haar reizen in de woestijn.

Fotografe Nelleke van Nieuwenhuijzen heeft de laatste 15 jaar verschillende tochten op een kameel, te voet en met een 4 WD  door de Westelijke Woestijn, Kilf Gebir Gebergte, de Great Sand Sea, de Sinaï Woestijn in Egypte en de prachtige zandvlaktes met Prehistorische rotstekeningen/gravures in Zuid- Algerije gemaakt.

Het fotograferen is voor Nelleke een manier om haar gevoelens in foto’s vast te leggen, tevens blijkt uit haar foto’s, dat ze nadenkt over de diepere betekenis van het leven. Door haar manier van fotograferen weet ze intrigerende momenten en  details, die ze tijdens haar woestijnreizen ervaart en beleeft, vast te leggen. De woestijn is haar passie. De fascinerende schoonheid van de woestijn, de stilte, de oneindigheid, de ruimte en de bijzondere lichtval geven het ongrijpbare van het landschap weer.

In de woestijn ben je één met de natuur, je ontdekt hoe weinig je nodig hebt. Genieten van elke minuut in de woestijn, slapen onder een overweldigende sterrenhemel, lopen in het zand, het niets, het alles, dit intense gevoel toelaten in je hart. Op deze expositie is een gedeelte van haar foto’s te zien, ze heeft nog een paar woestijnboekjes uitgebracht met foto’s en teksten. (ook verkrijgbaar in verschillende talen).

Bij enkele foto’s hebben Anne Hanse en Fred Hoogervorst gedichten gemaakt, zij laten op hun manier zien wat er in de foto leeft. Anne en Fred zijn lid van de Reizende Dichters op Goeree Overflakkee.

 De wereld te zien in een zandkorrel

en de hemel in een bloem

houd de oneindigheid in je handpalm

en de eeuwigheid in een uur    ……………

Kijk op de website van Nelleke voor meer informatie:  www.woestijn.net