Skip to main content

Expositie juni – Daphne van der Meij

Vanaf 1 juni is de nieuwe expositie van Daphne van der Meij te bezichtigen bij Op Hodenpijl. Wil je er alvast virtueel doorheen lopen? Bekijk dan de 360 beelden.

Daphne van der Meij is autonoom kunstenaar en van alle markten thuis wat betreft expressie. Als kind was zij altijd al bezig met dingen maken. Waren het geen uitgebreide zandkastelen op het strand, dan waren het wel tekeningen, kleifiguren of schilderijen. Door vele uitdagingen in haar leven was dit voor haar een tool om in haar eigen wereld te zijn.

De schilderijen die zij creëert zijn een vertaling van haar intuïtie, gevoel, herinnering of verhaal. In haar creatieve loopbaan heeft ze al vele creaties mogen maken. Van decorbouw tot beeldende vorming, maar denk ook aan het creëren van eigen werelden in de binnenhuisstyling. Als ze het beeld binnen krijgt, dan maakt ze het… ze werkt intuïtief. Sommige schilderijen zouden je zomaar kunnen brengen naar een dieper gevoel in jezelf waardoor er een proces gestart kan worden. De uitstraling van haar schilderijen verschillen dus sterk in gevoelslagen. De één oogt heel vrolijk de ander heel mooi en diep en weer een ander druk. Specifieke kenmerken zijn wel de vele kleuren die Daphne gebruikt. Deze zet ze vaak op met het schildersmes, hierdoor krijg je veel structuur op het doek. Ook de donkere omlijning van het geabstraheerde figuur is wel een kenmerk van haar. Haar stijl kan ook wel omschreven worden als geabstraheerde figuratieve kunst.

Tijdens deze Expositie zul je voornamelijk geabstraheerde gezichten zien met een explosie aan kleur.

De expositie is open van dinsdag t/m zondag vanaf 10.00 en alleen via de hoofdentree van de kerk te betreden.