Skip to main content

Concert Windbroke (geannuleerd)

Neem vier muzikale mannen-van-een-zekere-leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de folkband Windbroke! Hoe verschillend de karakters van de heren ook mogen zijn,  de afzonderlijke ontdekking van het Keltische genre in de folkmuziek bracht hen jaren geleden samen.

In verband met de nieuwe maatregelen vanuit het RIVM omtrent Covid-19 is dit concert geannuleerd. Dit concert zal worden verplaatst, indien de nieuwe datum bekend is zal dit op de website worden vermeld. Indien u kaarten gereserveerd had, komen deze kosteloos te vervallen. 

De kenmerkende luister-folk die Windbroke speelt is afkomstig uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen zoals dat niet alleen in Ierland en Schotland, maar ook in Frankrijk, Spanje en zelfs Portugal het geval is. Dit levert een sterk afwisselend programma op van verhalende liederen en instrumentale nummers die tranen trekkend melancholiek zijn, tot vrolijk, ritmisch of opzwepend. Hierin bewandelt de band niet de gebaande paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie. Dit alles doorspekt met humoristische wetenswaardigheden en anekdotes zorgt dit er voor dat een optreden van Windbroke niet snel verveelt.

Windbroke bracht twee cd’s uit. De eerste, “The Library Sessions”, als gevolg van uit de hand gelopen demo-opnamen in 2014. “Beagnach” is de titel van het tweede album en is het Gaelic woord voor “Bijna”.  Dus “Beagnach” perfecte opnamen zoals de gezongen verhalen of de traditionele tunes jaren geleden in de Ierse huiskamers en pubs geklonken moeten hebben.

Bandleden:

Jan van Wallenburg: chromatische en diatonische Whistles
Ed van der Kuijl: Zang, Gitaar en Ierse bouzouki.
Jaap van Liere: Accordeon, Gitaar, Banjo’s, Mandoline, Whistles, Mondharmonica en zang.
John van Rossum: Bodhrán, Bones en Spoons

Prijs concert: € 18,50 inclusief een drankje.

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zaterdag 07 november 2020

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€18,50.

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code