Skip to main content

Verslaafd aan denken – Jan Geurtz

Op zondag 14 april keert meditatieleraar en inspirator Jan Geurtz terug Op Hodenpijl. De auteur van bestsellers als Verslaafd aan liefde, Vrij van gedachten en Over liefde en loslaten deelt vanuit een boedhistische visie en op inspirerende wijze zijn kennis over liefde, loslaten en onze gedachten.

Hoe komt het dat we vaak geen enkele zeggenschap lijken te hebben over wat we denken? Waarom gaan we steeds méér denken als we gebukt gaan onder beknellende gedachten? En hoe komt het dat we onszelf bij een toekomstige vervelende gebeurtenis al weken van tevoren lastig vallen met angstige gedachten erover?

In deze lezing ontleedt Jan Geurtz het verschijnsel denken, en toont hij aan dat het onze meest fundamentele verslaving is. Door ons denken, en het geloof in de echtheid van onze gedachten, zitten we gevangen in het keurslijf van een onjuist beeld van onszelf en van de werkelijkheid. Dit heeft tot gevolg dat we telkens weer bekneld raken in een vicieuze cirkel van nare gedachten en pijnlijke gevoelens.

Jan Geurtz baseert zich zowel op moderne westerse inzichten als op authentieke oosterse spiritualiteit, en brengt deze met elkaar in verband. Het resultaat is een heldere beschrijving van de ontdekkingstocht naar onze fundamentele natuur.

Prijs lezing: € 20,50 inclusief kop thee
Prijs lezing inclusief lunch: € 36,-

DE LUNCH VOORAFGAAND AAN DE LEZING IS UITVERKOCHT

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Geen velden gevonden.

Datum

zondag 14 april 2019

Tijd

14:00 - 16:00

Prijs

€ 20,50. Incl. lunch: € 36,-

Ticket

Jan Geurtz
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code