Skip to main content

Trauma: ontstaan, dragen en helingsproces – Nicole van Ruitenbeek

Heftige jeugd-ervaringen die te intens zijn worden verdrongen naar het onbewuste zodat we ondertussen kunnen overleven. Wat zijn de energetische effecten van het trauma, de opslag, en het overleven? Welke stappen zijn er in het helingsproces via (partiele) bewustwording, in relatie tot de mate van steun uit de omgeving? En hoe bewaak je dit zorgvuldig?

In onze levensloop doen we soms heftige ervaringen op die ontzettend pijn doen en ons diep kwetsen. Deze ervaringen zijn niet te verwerken op het moment dat het gebeurt. Het lichaam en de geest werken nauw samen en sturen de indruk van deze gebeurtenis ver weg ons onbewuste in. De ervaring wordt opgeslagen in je fysieke lichaam en in het onbewuste deel van jouw geest. Jouw gevoelens en jouw gedachten in deze ervaring worden weggestopt en jouw geestelijke energie past zich aan aan deze onbewuste opslag. De functie van deze werking is dat je op dat moment weet te overleven in deze situatie, zo kwaad en goed als mogelijk is. Je kunt het vergelijken met opslaan van informatie op een harde schijf. Het is dan weg uit het werk geheugen.

Deze lezing legt uit welke energetische werkingen in het trauma werkzaam zijn in de ontstaansfase, in de opslagfase of de overlevingsfase, en wat er gebeurt als stappen worden gezet voor heling via bewustwording. Er wordt stilgestaan bij de relatie tussen de mate van duurzame steun uit de omgeving en de het verloop van het verwerkingsproces. Dit wordt op energetische wijze benaderd en uitgelegd.

Praktische informatie:
Tijd: 18.30 – 21.00 uur
Prijs: € 30,-

Organisatie: Praktijk Nica-Luce/ Nicole van Ruitenbeek Psycholoog, organisatie adviseur en aura reader/healer.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar Nicole@Nica-Luce.com of zend een berichtje via sms/telegram/signal/whatsapp naar 06-51984945 met jouw e mail adres.

Datum

dinsdag 18 juni 2024

Tijd

18:30 - 21:00

Prijs

€ 30,00

Locatie

Pastorie 1e etage
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl

Andere organisatoren

Nicole van Ruitenbeek - Nica-Luce
Nicole van Ruitenbeek - Nica-Luce
Telefoon
071-5280828 of 06-5198 49 45
E-mail
Nicole@Nica-Luce.com
Website
http://www.nica-luce.com/

Volgende gebeurtenis