Skip to main content

Summer Sundays – Paul de Munnik en Ricky Koole

Op zondagavond 19 september zijn Paul de Munnik en Ricky Koole te gast  Op Hodenpijl voor een bijzonder intiem tuinconcert. Prachtige liedjes, pittoreske locatie, intieme sfeer; dat is de Lazy Sunday Sunset met Paul de Munnik en Ricky Koole.  

Onder de titel ‘Summer Sundays’ zullen beide artiesten eigen werk laten horen maar natuurlijk ook de prachtigste liedjes van andere artiesten. Paul en Ricky kennen elkaar al sinds de theaterschool in Amsterdam. De Munnik heeft er veel zin in: ‘Ricky en ik hebben dezelfde muzieksmaak en onze stemmen passen goed bij elkaar.

Ricky en Paul kennen elkaar al vanaf de kleinkunst academie (begin jaren ’90) en hebben in het verleden al vaker samen opgetreden. Nu voor Summer Sundays en Take Me To Church Tour (december 2021) doen ze een uitgebreide rondgang langs heel bijzondere locaties in Nederland.

Paul studeerde aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar hij les kreeg van onder anderen Joost Prinsen. Daar maakte hij voor het eerst kennis met Thomas Acda die op dat moment nog in hetzelfde gebouw op de Toneelschool zat. Ze studeerden in 1993 af met een gezamenlijke productie waarvoor ze de Pisuisse-aanmoedigingsprijs krijgen. In 1995 kwamen Acda en De Munnik bij elkaar om samen een theatershow te maken met de naam Zwerf’On. De show was een groot succes, en ze kregen veelvuldig het verzoek om de liedjes ook op cd uit te brengen. Vanaf dat moment zullen ze zich bezig blijven houden met zowel muziek als theater.

In het voorjaar van 2016 kwam Paul de Munnik met zijn album ‘Nieuw’. Het tweede soloalbum van Paul de Munnik heet ‘Goed Jaar’ en kwam in 2018 uit.  ‘Vat Van Jou’ is de eerste single van Paul de Munnik’s nieuwe album dat gepland staat voor 2021. Het nummer is een vertaling van Joni Mitchel’s ‘A Case of You’. Paul de Munnik vertaalde, of bewerkte eerder al ‘Hier Encore’ (Gister Nog) van Charles Aznavour en ‘A Very Good Year’ (Goed Jaar) en voor het aankomende derde album is dus voor Joni Mitchel gekozen. Met het oog op de Voorjaarstour in mei komt dat goed uit, omdat Paul de Munnik voor die serie optredens zal spelen op bijzondere locaties en naast zijn eigen liedjes een ode wil brengen aan het werk en de artiesten waar hij schatplichtig aan is.

Ricky Koole is actrice en zangeres. In 1995 studeerde zij af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Sindsdien speelt ze in verschillende theatervoorstellingen en films. Ze maakt eigen muziektheatervoorstellingen en bracht zeven cd’s uit: Ricky Koole With Ocobar (2017), No Use Crying (2013), Wind om het huis (2011), To the heartland (2010), Harmonium Live (2009), Ricky Koole (2007) en Who’s Suzy? (2004).
Ze werd verschillende malen genomineerd voor prijzen als het Gouden Kalf (voor haar rollen in Sonny Boy, Lek, De Jurk, Ochtendzwemmers en De Kersenpluk).

Ricky maakte meerdere solo-voorstellingen en maakte samen met Leo Blokhuis de muziekvoorstellingen Harmonium, Laagland, Buitenstaanders en New Orleans. Samen brachten ze ook meerdere verzamel-cd’s uit in de serie ‘Songs we shouldn’t forget’. Ze speelde afgelopen jaren de vrouwelijke hoofdrol in de speelfilm Sonny Boy, één van de hoofdrollen in de RTL 4-serie CMC, en in Verborgen Gebreken, een NET5 drama-serie. In 2018 bracht ze een boek uit, Toen kende ik de wereld nog niet, gedachten van een kleuter. Ze maakte daarvoor zelf de illustraties.

Corona leidde ook tot nieuwe samenwerkingen en ideeën. Al pratende met vriend Ed Kuijper van sportmarketingbureau Sportsgen uit Wormer ontstond het idee voor boerderijconcerten. ‘Concerten met de sfeer van een boerenbruiloft. Ik speelde midden in de weilanden, op boerderijen in de Zaanstreek. Mensen zaten aan tafels, met eten drinken, vuurkorven, hooibalen en lichtjes.

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Reserveren
Reserveren voor dit concert kan via https://pos.cmtickets.com/specialconcerts/step1 

Datum

zondag 19 september 2021

Tijd

19:00 - 22:00

Prijs

€ 43,50

Ticket

Reserveren

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl