Skip to main content

Concert Blauwdruk – Stef Bos (UITVERKOCHT)

Stef Bos komt naar Op Hodenpijl met een solo-avontuur op donderdag 22 september. Het is intussen een beproefd recept: schitterend in zijn eenvoud, gezeten aan de piano toont hij de ware schoonheid van kleine liedjes met een groot verhaal.

Hij maakt voor zijn optreden Op Hodenpijl – net als de voorgaande jaren – een aangepast programma.

Een zanger opzoek naar een groter verhaal
Een woord opzoek naar een zin
Een lied opzoek naar een stem
In een tijd, die struikelt over haar eigen benen
Een tijd, die kraakt aan alle kanten
We staan op dun ijs
Maar diep van binnen, zit nog een kind
Dat niet met het badwater is weggespoeld
En het kent; De Blauwdruk
De landkaart; voor het grote onbekende dat voor ons ligt

Stef Bos toert al jaren met veel succes langs de theaters en schrijft de mooiste teksten. Bos brak door met het nummer Pappa in 1990. De hit blijft onlosmakelijk met zijn naam verbonden. Het album Is dit nu later verkocht dubbel platina en leverde hem een Edison en de Zilveren Harp op. In 2019 deed hij mee met het programma ‘Beste Zangers’.

Tijdens het concert zal er een expositie zijn van Varenka Paschke.

Onder de noemer ‘Bloudruk’ begon zij in het verloop van het jaar 2020 aan een serie monochrome kunstwerken om uitdrukking te geven aan de emotie die ik toen voelde.

De waanzin waarin de mensheid werd ondergedompeld aan het begin van dat jaar was de reden om te zoeken naar een manier om met intuïtieve penseelstreken iets vast te leggen van de werkelijkheid waarin wij terecht waren gekomen. Het maakproces van een onmiddellijke aard. 

De verzamelnaam ‘Bloudruk’ was voor haar treffend omdat zij eerst vooral in ‘ultramarijn blauw’ werkte. Daarbij verwijst de titel ook naar het feit dat we soms een groter idee over het leven op deze aarde missen waardoor we klein worden gehouden en makkelijker met angst aan de ketting worden gelegd. De ‘Bloudrukken’ zijn een spiegel om ons een uitzicht te geven op een wereld die wij mooier kunnen maken dan ze nu is.

Ook te boeken, inclusief diner (uitverkocht)
Het is niet meer mogelijk dit concert incl. diner te reserveren.
Tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk het concert. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot het concert.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs concert: € 35,-
Prijs concert: € 58,50 inclusief maaltijd.

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl. Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Klik hier voor onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

 

Datum

donderdag 22 september 2022

Tijd

20:00 - 22:00

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl