Skip to main content

Concert Steam Power

Op zaterdag 21 augustus is de bluegrass/popfomratie Steam Power te gast Op Hodenpijl. Ze verzorgen een divers programma van internationale topklasse. 

Steam Power is een akoestische bluegrass/pop formatie met topmusici uit onze akoestische muziek scene. Dit zijn Joost van Es (viool, zang), Janos Koolen (zang, mandoline, banjo), en Laurens Joënsen (zang, gitaar). Regelmatig schuift muzikale duizendpoot Fay Lovsky aan op bas, maar die kan helaas bij dit optreden niet aanwezig zijn.

Om de beurt nemen de leden van Steam Power de leadzang voor hun rekening en iedereen heeft meegeschreven aan de stukken. Een ontmoeting van gelijke geesten, waarbij de muziek groter is dan de som der delen. Van Thorshavn naar een boerenschuur bij het licht van een blauwe maan komt de machine op stoom. Onderweg op een bed van snaren worden verhalen gedeeld en melodieën uitgewisseld. Op zoek naar de zuiverste noot in een reis die nooit eindigt.

Deze muzikanten hebben hun sporen ruim verdiend op podia in binnen- en buitenland en zijn op vele albums te horen. Ze speelden met o.a. Frédérique Spigt, Douwe Bob, Kaz Lux, Sjors van der Panne en Magna Carta. Onderling gelijkwaardig kan de creativiteit vloeien en elk optreden is een nieuw avontuur met prachtige teksten en instrumentale virtuositeit.

Laurens Joënsen – zang, gitaar
Janos Koolen – zang, mandoline, banjo
Joost van Es – zang, viool

Moorsmagazine: “Steam Power is een Nederlandse akoestische superband, een stringband van absolute internationale topklasse.”

Folkforum: “Het debuut van Steam Power is een mooi gevarieerd album geworden, fijne liedjes (in het Engels of Nederlands) worden afgewisseld met sterke instrumentalen, soms is er melancholie maar vaak is er sprake van een vrolijk stemmende begeleiding die getuigt van heel wat spelplezier. Steam Power maakte een sprankelende plaat waar je graag naar blijft luisteren.”

Extra bij te boeken, inclusief maaltijd.
Tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk het concert. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot het concert.

Meld aan onze collega’s dat je gebruik maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Entree: € 23,- inclusief een drankje
Inclusief maaltijd: € 45,50

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Tags: ,

Datum

zaterdag 21 augustus 2021

Tijd

20:00 - 20:00

Prijs

€ 23,-. Met maaltijd € 45,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl