Skip to main content

Soit – Bert van den Brink, Andrea van Beek en Sanne de Graaf

In het afgelopen seizoen, besloten Bert van den Brink (piano en accordeon), Andrea van Beek (zang) en Sanne de Graaf (cello) om van de nood een deugd te maken en een concertreeks te organiseren langs bijzondere buitenlocaties. Het werd een groot succes; het ensemble SOIT! was geboren en het publiek genoot van een heerlijke avond met Franse chansons. 

Het bijzondere aan deze chansons is, dat ze nieuw zijn. Ze werden geschreven door Gildas Delaporte (1964- 2020) bij leven contrabassist, beiaardier en chansonnier. Hij schreef prachtige liederen op teksten van grote Franse dichters als Victor Hugo, Charles Baudelaire, Marceline Desbordes-Valmore en Pierre de Ronsard. Zijn muzikale stijl doet denken aan Brassens, Brel of Trenet en zijn chansons hebben een vanzelfsprekend heid alsof ze altijd al bestaan hebben. Met deze uitbundig vrolijke of melancholiek ontroerende chansons toerde hij langs theaters, kerken en kroegen in Nederland en Frankrijk. Met pianist Bert van den Brink maakte hij de cd ‘Feuilles Volantes’. Met het blazersensemble Les Compagnons de la Chanson (leden van philharmonie zuidnederland) maakte hij de cd ‘Eclats d’étoiles’.

Andrea van Beek studeerde viool aan het Conservatorium Arnhem en klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zong in koren als Collegium Vocale Gent en (sinds 1999) in Cappella Amsterdam. Daarnaast is zij als zangdocent verbonden aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Andrea werkte mee aan tal van muziektheatervoorstellingen met hedendaagse muziek en maakte de bijzondere kameropera ‘Duets with Jim’.

Bert van den Brink studeerde cum laude af als klassiek pianist. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en in 2007 ontving Bert van den Brink de VPRO/BOY EDGARPRIJS. Hij is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist en trad op met vele andere topmusici zoals Thomas Oliemans, Wishful Singing, Toots Thielemans, Chet Baker en Jules de Corte. Ook actief als als arrangeur/producent maakte hij bijvoorbeeld een schitterende bewerking van de opera Porgy & Bess uitgevoerd door de Houdini’s en Nieuw Sinfoniëtta Amsterdam. Ook voor SOIT! schreef Bert van den Brink de prachtige arrangementen.

Sanne de Graaf studeerde cello aan conservatoria in Utrecht, New York en Den Haag. Zij maakte deel uit van verschillende kamermuziekensembles, waaronder het Artemis Ensemble, Musica Rossi en het Combattimento Consort Amsterdam. Sinds 1996 is zij werkzaam als plaatsvervangend aanvoerder cello bij philharmonie zuidnederland. Sanne is ook actief als tekstschrijver (programmatoelichtingen) en als concertorganisator. Ze initieerde in de Betuwe de concertserie Muziek op de Dijk.

Het programma:

Het oeuvre van Delaporte is omvangrijk (meer dan 120 liederen) en men zou er vele avonden mee kunnen vullen. Wij hebben de meest aansprekende chansons gekozen en een aantal die nog niet eerder zijn uitgevoerd. Bert van den Brink maakte de arrangementen. We schreven vertalingen van en vertellingen rondom de gedichten, om ze begrijpelijker te maken voor Nederlandse oren. We bemerkten dat dit de muzikale (en literaire) beleving nog meer verdiepte en dat ons publiek geraakt en ontroerd was.

Klik hier om te beluisteren. 

Prijs concert: € 25,- inclusief een drankje.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (concert inclusief maaltijd)

Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk het concrt. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot het concert.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs concert inclusief maaltijd: € 48,50

Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zaterdag 27 mei 2023

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 25,00

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code