Skip to main content

Positieve Gezondheid – Remy Mosch

Op woensdag 15 september geeft Remy Mosch, welke een vaste praktijk heeft in de Pastorie een lezing over Positieve Gezondheid. Zijn praktijk biedt therapie, coaching en inspiratie voor een bewust vitaal leven. Een gezonde geest in een gezond lichaam is daarvoor de bron. In deze lezing gaat hij in op het model Positieve Gezondheid van Hubert. 

Tijdens de lezing Positieve Gezondheid zal Remy het model van Machteld Hubert uitleggen. Machteld Hubert komt met een systeemgedachte ; gezondheid is een samengaan met lichamelijk/mentaal/emotioneel /maatschappelijk /sociaal welbevinden. Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies. Met die bredere benadering draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan.

Het spinnenwebdiagram beschrijft de zes dimensies en bijbehorende aspecten. Met het spinnenweb kunnen mensen hun eigen gezondheid in kaart brengen. Ook is het een instrument dat kan worden ingezet als opmaat naar een gesprek over gezondheid en welzijn. Met de spinnenweb kun je vrij snel zien waar iemands kwetsbare schakel zit. Het model Positieve Gezondheid gaat ons in een generatie leren zelf verantwoordelijkheid te dragen voor welbevinden.

Na de uitleg van het model ga je zelf je eigen scoringsmodel invullen en zullen we ook de scores bespreken en uitleggen. Doel is om te ontdekken wat je kan doen met dit model, het dragen van je eigen verantwoordelijkheid.

Praktijk Remy Mosch reikt mogelijkheden aan om gezondheidsproblemen op te lossen of te voorkomen. Je vindt bij hier een unieke combinatie van kennis en ervaring met reguliere, complementaire en alternatieve methoden die bijdragen aan een gezond en vitaal leven. Osteopathie en (electro-)acupunctuur vormen daarvoor de basis, aangevuld met bij jou passende behandelmethoden.

Extra bij te boeken, ons eet en weet arrangement.  

Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 18,50 inclusief pauzedrankje
Prijs lezing inclusief maaltijd: € 41,-

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

woensdag 15 september 2021

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 18,50. Inclusief maaltijd: € 41,-

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl