Skip to main content

Dromen in beweging – Pieter Loef – Geannuleerd

Stel je voor; je droomt dat je een kostuum aan hebt van krantenpapier.

En als je je beweegt blijkt het ook nog nat te zijn.

Of je gaat bij een vriendin op bezoek en zij doet de deur open in een jurk van brandnetels.

Is dit zomaar een fantasie, is je nachtelijke geest op hol geslagen of is het een beeld dat jou iets te zeggen heeft? Anders gezegd: kun jij betekenis geven aan dit beeld.

In “ DROMEN IN BEWEGING “  gaan we met elkaar op zoek naar de zeggingskracht van dromen, ons persoonlijk droommateriaal, de droombeelden en hun betekenis.

Daarbij kijken we naar de betekenis en toepasbaarheid voor ons dagelijks handelen.

We doen dit door middel van het uitwisselen van ons droommateriaal en het werken met associaties en amplificatie.

Daarbij is het mogelijk om door middel van eenvoudige spelvormen de betekenis en zeggingskracht van de droom vorm te geven en te ervaren.

De bijeenkomst is toegankelijk voor deelnemers die de lezing “Dromen en Spiritualiteit” gevolgd hebben. Ook nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

Indien van toepassing zal aan de hand van het droommateriaal een toelichting gegeven worden op de relevante droomtheorie.

“ Wat mij is opgevallen in het werken met dromen is dat iedereen wel iets met dromen heeft en er door gefascineerd is. Men is zich echter weinig bewust van het waardevolle materiaal, zijn kracht en mogelijkheden die elke nacht voor ons geestesoog verschijnen. Dromen kunnen helderheid verschaffen in situaties waar wij overdag in verwikkeld zijn. Zicht geven op onze persoonlijkheid, verborgen talenten en kansen aan het licht brengen. Ze zijn een bron van inspiratie, verwondering en creativiteit. Je kunt dromen beschouwen als een nachtelijk parallelbestaan dat het leven van overdag vergezelt. Het biedt je de mogelijkheid beide werelden samen te brengen.”

Pieter Loef [1950] is opgeleid tot speldocent en acteur. Hij speelde bij diverse theater gezelschappen en was als regisseur werkzaam binnen het jeugdtheater, experimenteel theater en repertoire toneel. Gedurende een groot aantal jaren was hij als docent en regisseur verbonden aan verschillende theateropleidingen. Tevens werkte hij als trainer en coach in het bedrijfsleven. In het theateronderwijs gebruikte hij dromen als inspiratiebron om te komen tot vakmatige ontwikkeling van spel, verbeelding en inleving. Bij het werken met groepen waren dromen de voedingsbodem voor innerlijke groei en persoonlijke ontwikkeling. Tevens verzorgde hij diverse workshops op het gebied van dromen, dramatische expressie en beweging.

Prijs workshop: € 21,50 inclusief een drankje.

Genoemde prijzen zijn exclusief €1,- servicekosten.

Deze lezing gaat helaas niet door.

Datum

woensdag 27 september 2023

Tijd

19:30 - 21:30

Prijs

€ 21,50

Locatie

Serre
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl