Skip to main content

Pianoconcert – Jaap Eilander

Op zondag 25 november speelt pianist Jaap Eilander muziek van Bach & Haydn, maar vooral van de Noorse componist Edvard Grieg. Kom genieten van een prachtig pianoconcert en de fraaie akoestiek van de voormalige kerk. 

Programma

Johann Seb. Bach:
Fantasie in c, BWV 921  (bewerking Egon Petri)
uit Suite in A, BWV 832: allemande, Sarabande, Gigue
Sicilienne uit concerto naar Vivaldi, BWV 596 (bewerking Jaap Eilander)
Sarabande & Gigue uit Partita nr. 1, BWV 825

Joseph Haydn:
Variationen in f moll

Edvard Grieg: uit Lyrische Stücke
Arietta, opus 12 nr. 1
Gade, opus 57 nr. 2
Notturno, opus 54 nr. 4
Gangar, opus 54 nr. 2
Entschwundene Tage, opus 57 nr. 1
Glockengeläute, opus 54 nr. 6
Hochzeitstag auf Troldhaugen, opus 65 nr. 6

Biografie
Jaap Eilander volgde pianolessen bij Bernhard van Berkel te Apeldoorn en bij Mark van Hooff aan de muziekschool in Deventer.Hij vervolgde zijn studie bij Herman Riphagen te Heerde en bij Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Vanaf 2005 studeerde Jaap Eilander bij Mikhail Markov aan het ArtEZ-Conservatorium te Enschede. Deze studie werd in mei 2009 succesvol afgerond, waarna hij nog geruime tijd studeerde bij Marietta Petkova. Ook volgde hij masterclasses bij Mikhail Markov, Katariina Liimatainen, Ralph van Raat en Fred Oldenburg. Jaap Eilander is een veel gevraagd begeleider bij koren en zangers. Daarnaast vormt hij diverse duo’s, onder andere met zijn vader, organist Peter Eilander, op orgel & piano en piano quatre-mains.

Ook het solorecital is een belangrijk onderdeel van zijn concertpraktijk. Hij trad op in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, Paleis Soestdijk, Kasteel de Vanenburg, TEFAF Maastricht en in Anhalt-Köthen (Bachconcert), de plek waar Bach zelf werkzaam is geweest. Begin 2012 verscheen zijn eerste solo-cd met werken van Schumann, Chopin, Liszt en Prokofiev getiteld ‘Arabeske’, gevolgd door een Bach-album in 2015. Als pianodocent heeft Jaap Eilander in 2013 een eigen lespraktijk in Deventer opgezet voor kwalitatief hoogstaand piano onderwijs.

Ook bij te boeken, ons luncharrangement (concert inclusief lunch)
Voor dit concert bieden wij het volgende arrangement:  lunch in combinatie met het concert. Het concert start om 12.00 uur in de kerk. Om 13.30 uur gaat de hartige proeverij van start. De proeverij bestaat uit hartige gerechtjes van het seizoen met een soep in koffiekop. Voor dit arrangement betaal je € 30,-. De genoemde prijs is inclusief concertkaart. Dit concert is ook los te bezoeken.

Entree: € 15,- inclusief drankje
Inclusief lunch: € 30,-

Geen velden gevonden.

Datum

zondag 25 november 2018

Tijd

Tijdstip kan afwijken
12:00 - 13:15

Prijs

€ 15,-. Inclusief lunch € 30,-

Ticket

Jaap Eilander

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code