Skip to main content

concert Phoenix Ensemble

Op zondag 11 oktober speelt het Phoenix Ensemble een klassiek programma van diverse muzikanten.

Na hun studie in Rotterdam te hebben afgerond, richtten de Italiaanse klarinettist Letizia Maulà en de Italiaans-Duitse celliste Sylvia Cempini het Phoenix Ensemble op. Door hun inzet voor de muziek, de verscheidenheid van hun repertoire en de mogelijkheden binnen deze formatie, die uit drie totaal verschillende kleuren, geluiden en uitdrukkingen bestaat, creëert het Phoenix Ensemble een bijzondere en levendige concertervaring. Het Phoenix ensemble wijdt haar uitvoering ook aan het onderzoeken van componisten die niet konden worden uitgevoerd en geeft ze een nieuw leven.

Het Duo wordt regelmatig uitgenodigd om op te treden in Italië, Duitsland en Nederland.

PROGRAMMA

Wolfang Amadeus Mozart Duo K 423
– Adagio, Allegro
– Larghetto
– Rondó
Ludwig Van Beethoven, Duo n. 3
– Allegro Sostenuto
– Larghetto
– Rondó
Francis Poulenc, Sonata
Pezzi Burlesque tra vari Galop, Polka e arie della “Belle Époque”.
Guillaime Conessons: Disco Toccata

SYLVIA CEMPINI (cello)

Sylvia Cempini werd geboren Recanati, Italië, in een familie van professionele muzikanten. Op vierjarige leeftijd begon ze cello te spelen bij Jan Peter Close en Karin Sassmannshaus in München. Daarna vervolgde ze haar opleiding in München met Rupert Buchner, Anja Fabricius (beide leden van de Beierse State Opera) en Hanno Simons (Bavarian Radio Symphony Orchestra).

Na het behalen van haar bachelorsdiploma in de klas van René Berman aan de Artez hogeschool voor de kunsten in 2015 heeft ze haar met succes afgesloten studies aan de Codarts hogeschool voor de kunsten in Rotterdam, behaalde haar Master in de klas van Herre Jan Stegenga. Sylvia heeft regelmatig opgetreden met verschillende Duitse, Nederlandse en Italiaanse kamer-, opera- en symfonieorkesten, zoals het Orchestre der Klangverwaltung, het Bach Collegium München, het Rossini Festival Orchestra, het Metropole Orkest, de Niederbayerische Philharmonie, de Deutsches Radio Kammerorchester, de Mannheimer Philharmoniker, de Hofer Symphoniker, het Joods Kamerorkest München, de Seraphin Ensemble en het Ensemble Blauer Reiter.

In 2017 richtte Sylvia samen met de klarinettist Letizia Elsa Maulà the “Phoenix Trio”, waarmee ze regelmatig tal van concerten geeft Nederland, Duitsland, Italië en Spanje. Ze trad meerdere malen op voor de Nederlandse radio en televisie, o.a. voor de Nederlandse koninklijke familie.

LETIZIA ELSA MAULA ‘(klarinet)

Letizia Elsa Maulà is een Italiaanse klarinetspeler uit Bergamo; afgestudeerd in haar geboorteplaats en vervolgens gespecialiseerd in Trento (Italië) met Lorenzo Guzzoni. In 2014 volgde Letizia de masteropleiding aan het Conservatorium Van Amsterdam met Arno Piters en met Julien Hervé aan de Codarts conservatorium in Rotterdam, waar ze deel uitmaakte van de Rotterdam Philharmonic Orchestra Academy.  Letizia is een flexibele kamermuziek- en orkestspeler. Ze is lid geweest van het Santa Cecilia Academy Youth Orchestra in Rome (2011-2012), Nederlands Jeugdorkest (2015) en Nederland Studenten Orkest (2017). Ze wordt regelmatig uitgenodigd om op te treden in verschillende orkesten in The Nederland, Duitsland en Italië, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest Orkest, Sinfonia Rotterdam, Radio Philharmonisch Orkest, Mannheimer Philharmoniker, Orchestra del Festival Brescia-Bergamo, Orkest Filarmonica Rossini, Orchestra da Camera di Prato en Orchestra del Teatro Regio Turijn.

Ook te boeken, ons luncharrangement (concert inclusief lunch)
Speciaal voor dit concert bieden wij je het volgende arrangement: een lunch in combinatie met het concert. Het concert start om 12.00 uur in de kerk. Om 13.30 uur gaat de hartige proeverij van start. De proeverij bestaat uit hartige gerechtjes van het seizoen met een soep in koffiekop. Voor dit arrangement betaalt u € 34,50. De genoemde prijs is inclusief concertkaart. Dit concert is ook los te bezoeken.

Prijs concert: € 18,50 een drankje na afloop
Prijs inclusief lunch: € 34,50

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zondag 11 oktober 2020

Tijd

12:00 - 13:15

Prijs

18,50. Inclusief lunch: € 34,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl