Skip to main content

Stilteconcert met werveldans – Peter Wilms en Iris van der Sar

Op zondag 1 oktober verzorgd Peter Wilms een meditatieconcert om je dicht bij jouw essentie te brengen. Iris van der Sar, zal de klanken van Peter zichtbaar maken in haar welverdans. 

De concerten van Peter Wilms zijn geschikt om bij te liggen of te zitten. Elk concert is uniek, omdat de muziek is geïmproviseerd en afgestemd op wat er in het Nu is. Stilte is een belangrijk component van elk concert.

Zijn heldere stem, de pure trillingen van klankschalen, het warme geluid van de marimba en de aardse klanken van diverse percussie instrumenten brengen je dicht bij jezelf, dicht bij jouw essentie. De stilte afgewisseld met de muziek geeft je de gelegenheid om de klanken volledig in je op te nemen en te integreren. Deze klankbeleving is een uitnodiging om volledig in het Zijn te komen.

Als professioneel slagwerker trad Peter Wilms op met talloze orkesten, ensembles en bands, nationaal en internationaal. Hij heeft zich van meet af aan gespecialiseerd in de marimba en sinds enkele jaren ook in zang. Deze combinatie gegoten in spontane improvisaties tijdens zijn concerten zorgt telkens voor nieuwe verrassende muziek en een bijzondere sfeer, veelal verstillend, sereen en ingetogen. Aangevuld met andere instrumenten zoals klankschalen, de hangdrum en het monochord staan zijn concerten garant voor een rijk klankpalet.

Na jaren van meditatiebeoefening en andere spirituele ontwikkeling heeft hij zijn spirituele pad geïntegreerd in zijn muziekpraktijk. Zijn concerten kenmerken zich daarom als verdiepend en meditatief. Hij nodigt de luisteraar naar binnen te gaan en het innerlijke Zelf te exploreren. Wie deze uitnodiging aanvaardt zal een wonderlijke muzikale en spirituele reis meemaken.

Iris zal Peter zijn klanken zichtbaar maken, wervelen is een dans die de verbinding met het Zijn belichaamt. Door haar te beoefenen, en ook door haar waar te nemen, wordt de verbinding voelbaar.

Vanuit fascinatie voor kleur en vorm heeft Iris verschillende kostuums ontworpen, die samen met het wervelen een unieke expressie geven aan de kunst die in haar leeft.
De vormen en kleuren van de rokken en vleugels versterken het  hypnotiserende effect van het wervelen, en tillen de beweging op naar een bijzondere schoonheid.

Iris van der Sar, heeft in haar leven altijd gedanst, kostuums gemaakt en opgetreden in vele vormen. Na de dansacademie en enkele jaren gedanst te hebben in prof moderne dansgezelschappen, beheert ze haar eigen theater/dans gezelschap Passar Performing Arts. Daarnaast heeft zij zich van jongs af aan beziggehouden met bewustzijns-groei en transformatie.

De laatste jaren zijn al haar passies samen gevallen in het wervelen. Zij heeft zich gevormd tot werveldanseres en is volop gefascineerd door wat het leven allemaal laat zien via deze fantastische tool, die een toegangspoort is tot groeiend zelfbewustzijn, inspiratie en levensgeluk. Naast de wervelende optredens, geeft zij ook lessen en workshops met als thema Authentiek leiderschap dmv wervelen.

De samenwerking tussen Iris en Peter, is al enige jaren geleden ontstaan, en in verschillende muziek/theater producties tot uiting gekomen. Sinds ze beide zowel de passie voor hun eigen kunstvorm als voor transformatie en bewustwording delen, is het idee ontstaan om samen dit stilte concert vorm te geven.

Entree: € 21,50 incl pauze drankje en ex servicekosten

Datum

zondag 01 oktober 2023

Tijd

14:00 - 16:00

Prijs

€ 21,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl