Skip to main content

We hebben het gezien op het scherm – Peter Vereecke – geannuleerd

We hebben het gezien op het scherm, maar wat is er werkelijk gebeurd? Peter Vereecke neemt je op 26 mei mee in opmerkelijke momenten uit onze geschiedenis om te ontdekken wat er nu echt gebeurd is.

In verband met de maatregelen vanuit het RIVM is deze lezing helaas geannuleerd. Indien u gereserveerd heeft voor deze lezing, komt uw reservering automatisch te vervallen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Het scherm is een belangrijke bron van informatie. Eerst de film, dan de TV, vervolgens de computer en nu leeft quasi iedereen net niet in zijn smartphone. We gaan ervan uit dat wat we met onze ogen zien ook een correcte weergave is van de realiteit.

Vier mega gebeurtenissen worden tegen het licht houden van het feitenmateriaal, dat mede dankzij het internet voor iedereen ter beschikking gekomen is.

  1. Nine Eleven: zijn die aanslagen werkelijk georchestreerd door Osama vanuit Afghanistan of is hier iets totaal anders gebeurd dat we niet gezien hebben ?
  2. JFK: is president Kennedy werkelijk vermoord door Lee Harvey Oswald of was er een complot van wie en waarom?
  3. Apollo 11 : de landing op de maan. Hoe waarschijnlijk is het dat ruim vijftig jaar geleden mogelijk was wat nu voorlopig onmogelijk blijkt te zijn? Wat hebben we gezien?
  4. Titanic : de iconische schipbreuk van de meest luxueuze oceaanreus . Was het wel een ongeluk ? Was het wel de Titanic ? Wie heeft hier op grote schaal ‘ garen bij gesponnen?

Zou het kunnen dat niets is wat het lijkt te zijn en dat niets zomaar gebeurt ?

Peter Vereecke neemt ons als een Sherlock Holmes aan de hand van overvloedig illustratief materiaal mee op een verrassende speurtocht richting de historische waarheid.

Rond de milleniumwissel begon Peter zich vragen te stellen over van alles en nog wat. Op zoek naar de antwoorden las hij heel veel boeken, ging naar allerlei lezingen en ondernam een aantal reizen. Zijn inzichten over de wereld, het leven, de mens zijn er drastisch door veranderd. Tijdens zijn zoektocht ontwikkelde hij een aantal presentaties over zowel muzikale als andere meer maatschappijkritische of speciale onderwerpen. Telkens is het zijn ambitie de interesse te prikkelen via een evenwichtige  mix van ontspanning en informatie. Hij beweert niet de pretentie te hebben op dé waarheid, maar bevestigt wel telkens gestreefd te hebben de werkelijke toedracht te vinden. En hij blijft open staan voor alle bemerkingen en kritieken.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)

Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 18,50 inclusief pauzedrankje
Prijs lezing inclusief maaltijd: € 41,-

Datum

woensdag 26 mei 2021

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

18,50. Inclusief maaltijd € 41,-

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl