Skip to main content
lezing-mirjam-vriend

Muzikaal-theatrale lezing ‘Genade’ – Mirjam Vriend

Muzikaal-theatrale lezing Genade van Mirjam Vriend met celliste Tjakina Oosting en een bijdrage van psychiater Bram Bakker. Een belevenis!

Genade. Over de impact van familiegeheimen. En is depressie een biologisch defect of een noodrem van de ziel?

Mirjam Vriend schreef de succesvolle debuutroman Genade ( 5 sterren Boekenkrant). Naast auteur is zij ook professioneel actrice en ontwikkelde een muzikaal-theatrale lezing. Samen met celliste Tjakina Oosting speelt ze als onderdeel van de lezing twee korte voorstellingen; ‘Vrouw smacht moeder’ en ‘Op de sofa’ (“dokter; ben ik nu gek of is de wereld gek?”). Daarnaast gaat ze via beeldscherm in gesprek met psychiater Bram Bakker. Een afwisselend en verrassend programma.

Aanleiding van de lezing is Mirjams deels autobiografische roman Genade. Een psychologische roman die zich afspeelt in de wereld van de klassieke muziek, over een jonge vrouw die zich probeert te ontworstelen aan de ballast van haar familie. Een verhaal over de impact van depressie binnen een gezin, knellende familiebanden, én de kracht en schaduwzijde van de band tussen moeder en dochter.

Is depressie een biologisch defect of een noodrem van de ziel? En welke invloed hebben familiegeheimen op je ontwikkeling? In haar lezing gaat auteur en actrice Mirjam Vriend als ervaringsdeskundige uitgebreid in op deze vragen. Ze groeit op met een moeder die aan depressies lijdt en ook Mirjam zelf maakte kennis met “vijftig tinten zwart”. Maar ze is er ook van overtuigd dat het accepteren van ballast in je leven essentieel is, en het doorbreken van je karma noodzakelijk. Om het heel-proces op gang te brengen. Dat heeft Mirjam gedaan, inmiddels gaat het al heel lang goed met haar.

Mirjam Vriend (1967) is de dochter van een pianiste en componist. Ze groeit op in een muzikaal milieu. Hoewel muziek tot op de dag van vandaag een belangrijke plaats in haar leven inneemt, voelt zij zich al jong aangetrokken tot acteren. Na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht speelt ze jarenlang in diverse toneelstukken en televisieproducties. Maar ook haar interesse voor het schrijverschap wordt steeds groter. Op haar 50e besluit ze haar hart te volgen en haar eigen levenservaring te combineren met het verhaal van hoofdpersoon Leah in haar debuutroman Genade. Ze woont in Huizen, is getrouwd met theatermaker en cultureel ondernemer Walter Supèr. Samen hebben ze twee kinderen.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)
Tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing. Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 16,50 inclusief een drankje.

Prijs lezing inclusief maaltijd: €37,-

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

woensdag 19 augustus 2020

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€16,50. Incl. maaltijd: €37,-

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl