Skip to main content

Benut Hoogsensitiviteit als Kracht – Marjolein Berendsen

Ben jij of ken je iemand in je omgeving die hoogsensitief is? Laat HSP-expert Marjolein Berendsen je tonen hoe je hoogsensitiviteit als een kracht kunt benutten. Je leert hoe je hoogsensitiviteit bij jezelf en anderen kunt herkennen en hoe je kunt omgaan met prikkels. Ontdek waarom je gevoeligheid eigenlijk een sterk pluspunt is dat je kan helpen om vanuit intuïtie te leven, balans te vinden en anderen te helpen.

Hoogsensitiviteit, ook bekend als Hoog Sensitieve Persoon (HSP), is een persoonlijkheidseigenschap waarbij je intenser reageert op zintuiglijke prikkels. Als HSP ervaar je gevoelens, emoties en prikkels dieper dan anderen. Je bent meer bewust van subtiele details in je omgeving en bent meer afgestemd op de emoties van anderen. Ongeveer 20% van de bevolking identificeert zich met de kenmerken van hoogsensitiviteit.

Hoogsensitiviteit wordt vaak gezien als een last omdat hoogsensitieve personen gemakkelijk overweldigd kunnen raken door te veel stimulatie. Dit kan leiden tot snelle vermoeidheid, een verminderde tolerantie voor drukte, ongemak in grote groepen en een plotselinge afname van energie. Omdat ze anders reageren op situaties en vaak meer emotie voelen bij gebeurtenissen, voelen ze zich vaak misbegrepen of anders.

Toch is hoogsensitiviteit een prachtige gave. Het betekent dat je meer dan gemiddeld gevoelig bent voor subtiele nuances in je omgeving. Dit stelt je in staat om diepgaande verbindingen te maken met anderen en intens te genieten van kleine dingen. Je hebt een sterk empathisch vermogen, bent creatief en bezit over een zeer sterke intuïtie.

Tijdens de lezing ‘Hoogsensitief: je grootste kracht’, neemt Marjolein Berendsen je mee in de prachtige eigenschappen van hoogsensitieve mensen. Marjolein Berendsen is zelf hoogsensitief en auteur van meerdere bestsellers over hoogsensitiviteit en holisme. Door haar gevoeligheid volledig te omarmen, kon ze deze omvormen tot een kwaliteit die ze gebruikt in haar relaties, bedrijf en gezondheid. Haar gevoeligheid is niet langer een last, maar haar grootste kracht.

In de lezing leer je hoogsensitieve kenmerken bij jezelf of anderen te herkennen. Door te begrijpen wat er in je lichaam gebeurt, ben je beter in staat om te gaan met externe prikkels. Via meditaties, oefeningen en inzichten ontdek je hoe je je gevoeligheid kunt benutten om je unieke talenten te ontwikkelen. Je gaat naar huis met nieuw zelfvertrouwen, bewustzijn van je gaven en praktische tools die je meteen kunt toepassen.

Over Marjolein Berendsen
Marjolein Berendsen is founder van ZoMa Opleidingen en Stichting ZoMa, natuurgeneeskundig therapeut, Reiki Master, auteur en spreker. Het verspreiden van licht, liefde en bewustwording is haar missie. Om haar missie uit te dragen, is ze niet alleen dagelijks vanuit onvoorwaardelijke liefde & holistisch leven bezig met ZoMa Opleidingen, maar schrijft ze ook artikelen, columns en blogs, deelt ze meditaties, masterclasses en haar eigen podcast Holistisch leven. Ook is ze auteur van de bestseller (handboek & werkboek) ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’ en ‘Hoogsensitief, je grootste kracht’. In haar talks en workshops neemt ze je mee in onderwerpen zoals bewustzijn, zelfontplooiing, hoogsensitiviteit en de verbinding tussen hoofd en hart.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)

Tussen 17.00 tot 17.30 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing. Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 25,- inclusief een drankje.

Prijs lezing inclusief maaltijd: €52,50

Genoemde prijzen zijn exclusief €1,- servicekosten.

Datum

donderdag 21 maart 2024

Tijd

19:30 - 21:30

Prijs

€ 25,00

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl