Skip to main content

Literatuur op Zondag – Susan Smit (verplaatst naar nader te bepalen datum)

Op zondag 15 maart is schrijfster Susan Smit te gast Op Hodenpijl. Susan spreekt over haar nieuwe historische roman Tropenbruid en eerder werk.

Update: Deze lezing is verplaatst naar een nader te bepalen datum.

In Tropenbruid trouwt het Amsterdams weesmeisje Anna in 1907 op afstand met een ambtenaar in Nederlands-Indië en een nieuw leven begint in Batavia. Anna onttrekt zich aan de regels en conventies – eerst in het weeshuis, daarna in de samenleving in Nederlands-Indië en tenslotte in het instituut huwelijk. Ze breekt eruit los en kiest ervoor soeverein te zijn, ook al brengt dat veel nadelen en risico’s met zich mee.

Susan gaat in op het thema zelfbeschikking. In hoeverre kun je, ook in de moderne tijd, bepalen wie je bent? En in hoeverre ben je ondergeschikt aan de tijd waarin je leeft en haar mores? Ben je een product van je afkomst, tijd en plaats of kun je je eigen leven vormgeven? Je kunt je vervolmaken in de spelregels, maar je kunt ook besluiten om het spel niet mee te spelen. Dat is een keuze die we allemaal hebben: de keuze tussen eigenheid of conformeren. Ook in onze tijd kunnen we ervoor kiezen slaaf te zijn of onszelf te besturen. Onderwerpen we ons aan het systeem van consumeren, succes najagen, geld verdienen om een dure hypotheek te betalen, actualiteiten volgen. Of kiezen we stelselmatig voor rust, klein geluk, schoonheid, onafhankelijkheid, wat ons leven maar zinvol maakt. Verder spreekt ze over het spel van schijn en wezen en hoe een leven zo dicht mogelijk bij het wezenlijke het meest gelukkig en vervuld zal zijn. Maar hoe kies je daar steeds voor? En wat zijn de valkuilen?

Prijs lezing: € 16,50 inclusief een drankje.

Ook te boeken, een maaltijd na afloop
Het werkt als volgt: de lezing start om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. Om 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef.  De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot het concert.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

 

Datum

zondag 15 maart 2020

Tijd

16:00 - 18:00

Prijs

€16,50. Incl. maaltijd: €37,-

Ticket

Susan Smit

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code