Skip to main content

Voeding voor je darmflora – Lisette Timmermans

Op woensdag 6 oktober geeft Lisette Timmermans een lezing over de beste voeding voor je darmflora.

Lisette Timmermans (50 jaar) is sinds 2003 gediplomeerd natuurgeneeskundige en heeft haar praktijk in Delft. Ze is de opleiding gestart om meer over kruiden te weten te komen. Die hadden van jongs af aan al haar interesse.

Naast kruiden werd ze steeds meer enthousiast over de darm en zijn werking. Sinds 2004 geeft ze haar kennis door in de opleiding colonhydrotherapie.

Darmen zijn binnen de natuurgeneeskunde heel belangrijk en je ziet ook steeds meer onderzoeken verschijnen waarin de darmflora een belangrijke rol speelt. In de darm verteer je niet alleen voeding maar ook emoties. Als iets niet te verteren is ligt het zwaar op de maag of krijg je er pijn in je buik van.

Het reinigen van het lichaam met voeding, kruiden en eventueel colonhydrotherapie zorgt ervoor dat er meer vitaliteit ontstaat. Kruiden ziet ze als geconcentreerde voeding. Je kunt er zoveel mee. Net als voeding zorgen kruiden ervoor dat alle stoffen erin zitten die nodig zijn om de opname zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Als je iets goed kunt opnemen wordt het ook allemaal beter verteerd.

Als colonhydrotherapeut hoort Lisette Timmermans vaak: “Ik heb elke dag ontlasting, dus mijn spijsvertering werkt goed.”

Tijdens deze avond zal duidelijk worden dat de ontlasting en de vertering van het voedsel, veel kan vertellen over de gezondheid. Wat is eigenlijk een normale stoelgang? Hoe weet je of je de voeding die je eet goed verteert? Wat is er allemaal voor nodig om voedsel te verteren? Welke voeding is goed voor je darmflora?

Op deze avond legt Lisette met duidelijk voorbeelden uit hoe een goede vertering van voeding tot stand kan worden gebracht en hoe je er zelf invloed op kunt uitoefenen.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)

Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 18,50 inclusief een drankje.
Prijs lezing: € 41,- inclusief maaltijd.

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

woensdag 06 oktober 2021

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 18,50 incl. maaltijd € 41,00

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl