Skip to main content

Lezing: water – Theo Claassen

Op woensdag 18 september presenteert auteur Theo Claassen zijn boek Het wezen van water, verborgen dimensies ontsluierd. Ingegaan wordt op zin en onzin van van water.  Over de kosmische wetmatigheden, de kwaliteit van water en spirituele band tussen mens en water. 

Er is een diepgewortelde band tussen de mens en water, in feite tussen al wat leeft en water. Besproken wordt hoeveel water er op aarde is, waar zich dat bevindt, wat bruikbaar is. De waterkringloop bepaalt in sterke mate het klimaat, het leven en het reilen en zeilen volken en culturen. De waterkwaliteit is sturend voor het gebruik ervan. Leidingwater was en is een alternatief voor vervuild oppervlaktewater. Tegenwoordig wordt de wereld overspoeld met flessenwater: grotendeels onzinnig, overbodig, milieubelastend en duur. Hoe gezond is ons drinkwater? Reclame-aansporingen om water te vitaliseren en er ‘levend water’ van te maken, omlijst met woorden als oerwater, levenskracht, informatie(drager), vibratiepatronen, bio-energetische kwaliteit, kristalstructuur, hydrogene eigenschappen, energetisch potentieel en geheugen roepen twijfel op en vragen om verduidelijking. Ingegaan wordt op (zin en onzin van) vitaliteit en vitaliseren van water. Wat is water en hoe gedraagt het zich: anders dan volgens de standaard fysische-chemie verwacht.

Maar water betekent nog veel meer dan het grofstoffelijke molecuul H2O. Van oudsher is er een onuitwisbare band en een esoterische of spirituele relatie met water. Dat heeft op vele manieren invulling gekregen in mythen, wijsheidsstromen en religies. Liggen er kosmische wetmatigheden aan alle bestaan ten grondslag en voldoet water daar ook aan? Die Harmonie der Sferen lijkt bepaald te worden mathematische patronen, die als een archetypische blauwdruk weerspiegeld wordt in water. Getallensymboliek biedt onverwachte openbaringen; gelijkende patronen zijn enerzijds te vinden in historische monumenten, in tijdberekeningen, in bijzondere schilderijen, pleinen en gebouwen en anderzijds in water. Laat je verwonderen.

Ook te boeken, ons eet en weet arrangement (inclusief maaltijd)
Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Entree: € 16,50 inclusief thee na afloop
Inclusief maaltijd: € 37,-

Afmelden en voorwaarden
1) Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Geen velden gevonden.

Datum

woensdag 18 september 2019

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

16,50. Inclusief maaltijd 37,-

Locatie

Kerk
Categorie
QR-code