Skip to main content

‘Op dit bolleke leven wij: zeker weten?’ – Peter Vereecke (GEANNULEERD)

Dit evenement is geannuleerd.

Op woensdag 4 oktober geeft Peter Vereecke een lezing over Op dit bolleke leven wij: Zeker weten? Verslag van een kritische zoektocht door Peter Vereecke. De wetenschap geeft ogenschijnlijk een duidelijk beeld van ons aards podium en de kosmologische constructie waarin we leven : hoe deze tot stand kwam, gestructureerd is, functioneert en welke onze plaats daarin is.

Door allerlei omstandigheden ben ik dit beginnen onderzoeken met mijn eigen gezond kritisch verstand. Ik stootte op heel wat eigenaardige vaststellingen en vooral veel vragen. Het bracht me tot verrassende inzichten, die mijn vaste geloof in het dominante wetenschappelijke paradigma begonnen onderuit te halen.

En ik ben niet de enige. Wie zich in dit domein in die zin uitspreekt wordt steevast weggezet als een gepatenteerde onnozelaar en krijgt er het etiket ‘flat earther’ bovenop. Maar … de laatste tijd beginnen meer en meer mensen zich hierover vragen te stellen.

Ik nodig je uit voor een intrigerende verkenningstocht waarbij ik eerst het huidig model kritisch en sceptisch doorlicht, dan bespreken we hoe men er vroeger over dacht en de mate waarin hiervoor bewijzen zijn om te eindigen met de vragen: wie heeft hoe waarom de mensheid van het ene concept tot het andere gebracht.

Er zal heel wat de revue passeren : bekende astronomen & filosofen, begrippen als heliocentrisme, zwaartekracht, relativiteit en big bang,  mythologie & bijbel, Nasa & ruimtevaart, oude kaarten & poolexpedities, Vatikaan & Jezuïeten en uiteraard heel ons universum.

Vrees geen droge kost, maar reken op flinke porties verrassing, spanning, mysterie, .. en dit alles overvloedig geïllustreerd met allerlei beeldmateriaal.

Ik garandeer je dat je mond zal open vallen en vooral dat je nooit meer op dezelfde manier om je heen en naar boven zal kijken !

En uiteraard is het aan eenieder om er achteraf het zijne van te denken of – beter nog – zelf op onderzoek uit te trekken. Ik sta open voor alle vormen van kritiek en alle aanvullende informatie.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)
Tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing. Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 21,50 inclusief een drankje.

Prijs lezing inclusief maaltijd: €49,00

Genoemde prijzen zijn exclusief €1,- servicekosten.

Datum

woensdag 04 oktober 2023

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 21,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl