Skip to main content

Lezing: Morgan – Bas Steman

Op woensdag 4 december presenteert auteur Bas Steman zijn boek Morgan, een liefde. In deze bijzondere lezing gaat hij dieper in op de autobiografische achtergronden en de totstandkoming van deze roman. Een ontroerende lezing die je bij zal blijven. Na afloop is er gelegenheid om het boek aan te schaffen en te laten signeren.

Met de roman Morgan, een liefde brengt Steman een verrassend en gewaagd thema binnen de literatuur. Dit autobiografische boek gaat over de liefde, de oorlog (Market Garden), het leven en dood, over het mysterie van de ziel en de liefde die dwars door de dood heen een weg zoekt. Een soldaat Morgan in de jaren veertig, een schrijver van ver na de oorlog. Op onverklaarbare wijze blijken hun levens met elkaar verwikkeld. Een zoektocht voert de schrijver naar Wales, naar de geliefde van de op 19 september 1944 gesneuvelde paratrooper Morgan uit het 10e bataljon.
Het verhaal heeft al veel mensen geroerd. Steman was te gast in verschillende radio- en televisieprogramma’s. ‘Morgan, een liefde’ wordt vertaald in het Engels en Welsh en verscheen ook als luisterboek. Steman is een geboren verteller en voorlezer.

Bas Steman (Apeldoorn 1971) schreef eerder belevingsbiografieën over Leontien van Moorsel en Ramses Shaffy. Zijn romandebuut maakte hij met De Aankomst in 2013, die werd uitgeroepen tot beste wielerroman van het jaar. Steman is ook te zien als ‘Ridder van Gelre’ op Omroep Gelderland en in het theater.

Over Morgan, een liefde:
‘Je schrijft prachtig over de liefde, echt prachtig. Je hebt het verhaal groter gemaakt dan de anekdote, het groeit, boeit en is spannend. Heel erg goed. Dit verhaal gaat heel veel mensen raken’ – Adriaan van Dis
‘Spannend, goed opgebouwd, aangrijpend’ – NRC

Ook te boeken, ons eet en weet arrangement (inclusief maaltijd)
Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Entree: € 12,50 inclusief een drankje
Inclusief maaltijd: € 33,-

Afmelden en voorwaarden
1) Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

woensdag 04 december 2019

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

12,50 euro. Inclusief maaltijd: 33,-

Ticket

Lees verder

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl