Skip to main content
Saskiabosman@ophodenpijl

Lezing: Buitenaards leven – Saskia Bosman

Lezing: Buitenaards leven
De astrobiologie zoekt naar buitenaards leven en naar de geschikte omstandigheden ervoor. Dit gebeurt zowel in ons zonnestelsel als erbuiten. De meeste astrobiologen gaan uit van levensvormen zoals we die op aarde kennen. Zijn totaal andere levensvormen ook mogelijk? Hoe kunnen we die herkennen? Zijn ze al op de Aarde terecht gekomen? Hoe staat het met de zoektocht naar intelligent buitenaards leven?

De kennis hierover is bij mij intussen stiekem verder gegroeid, waardoor ik het in deze lezing ook zal hebben over microben in de ruimte, ‘aliens’ (andere intelligente levensvormen) op Aarde, kunstmatige intelligentie, het heelal als een mogelijk super-computerprogramma, waarin we leven versus kosmisch bewustzijn en dimensies voorbij ruimte en tijd. Met ruimte voor vragen en dialoog.

Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker, tevens geïnteresseerd in astrofysica en astrobiologie. Saskia verdiept zich al 40 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van het milieu (Aarde en Kosmos). Saskia biedt deze lezing aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als medisch bioloog in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.

Entree: € 16,50 inclusief drankje na afloop.
Inclusief maaltijd: € 37,-

Afmelden en voorwaarden
1) Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Geen velden gevonden.

Datum

woensdag 06 maart 2019

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

16,50 Inclusief maaltijd: € 37.-

Ticket

Saskia Bosman

Locatie

Kerk
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl