BD landbouw – Jan Diek van Mansvelt

Biosoof Jan Diek van Mansvelt vertelt over de Biologische dynamische landbouw. De Biologische dynamische landbouw wil van uit de geesteswetenschap een blikverruiming geven op de landbouw, in haar materiele, sociale en spirituele dimensie.

Die landbouw betreft zowel de productie van voedsel, als het omgaan met bodem, gewassen, vee en milieu (inclusief landschap). Die landbouw betreft ook de plaats van de landbouw in de samenleving en het culturele leven, en hun wederzijdse beïnvloeding. Te midden van vele ‘alternatieve’ vormen van landbouw, zoals Permacultuur, Organic Agriculture, Ecologische landbouw (EKO), Geïntegreerde landbouw, Agroecology etc. is de BD duidelijk voortrekker. Bewustzijn van bewustzijn staat daarbij centraal. Op 19 september ga hij hierin nader op in, zeker ook geïnspireerd door uw vragen.

Over Jan Diek:
Na zijn enerverende studie Biologie aan de Universiteit van Amsterdam en de oprichting van het Louis Bolk Instituut, werd hij in 1972 gevraagd om Klaas de Boer op te volgenals directeur van De MLTS Warmonderhof in Kerk Avezaath, nu Aeres MBO Warmonderhof in Dronten. In die tijd als directeur groeide de school van ca 70 naar ca 240 leerlingen in drie stromen: Landbouw & veeteelt, Tuinbouw en Handel & Verwerking. Samen leren, werken en wonen was en is het devies van deze unieke, beroepsopleiding.

In 1980 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Alternatieve Landbouw’ van de Stichting van de WUR. Daar heeft hij in 20 jaar de Bio-Eko-BD landbouw op de kaart gezet, met steeds meer studenten en vakken en een groeiende staf, en vanaf 1988 met Eric Goewie als Gewoon Hoogleraar Ecologische Landbouw. In 2000 werd het succes van de vakgroep de zittende macht in de WUR te gortig en werden zij bedankt, omdat zij de studenten ‘in verwarring’ brachten.

Sindsdien is hij als bestuurder, spreker en schrijver actief gebleven in het veld van de BD – maar ook in dat van de toegepaste wetenschapsfilosofie (zoals bv Fenomenologie van de natuur).

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)

Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs bijeenkomst: € 12,- inclusief koffie of thee
Prijs lezing inclusief maaltijd: € 32,-

Geen velden gevonden.

Datum

woensdag 19 september 2018

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

12,-. Met maaltijd 32,-

Ticket

Van Mansvelt

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code

© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.