Concert – Lenny Kuhr

Op 24 april brengt Lenny Kuhr haar nieuwe programma ‘Lenny Kuhr’ Op Hodenpijl. Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior wordt uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr. Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna.

Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd:

Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken.
Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt.

Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen. Mijn kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar en ik hebben jullie gemist.

Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar; jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn.

Lenny Kuhr wordt geboren in Eindhoven op 22 februari 1950. Haar talent wordt ontdekt bij het Eindhovense ‘Cabaret der Onbekenden’, waar ook Anneke Grönloh en Armand zijn ontdekt. Later maakt ze haar debuut in het VARA-programma ‘Nieuwe Liedjes’. Lenny Kuhr wint in 1969 het Eurovisie Songfestival in Madrid met het lied ‘De Troubadour’. Ze is echter niet de enige winnaar. Ook Spanje, Frankrijk en Engeland behalen de eerste plaats. Hierna heeft ze veel succes in Frankrijk, ze treedt op met George Brassens en heeft in 1972 een grote nummer 1-hit met ‘Jesus Cristo’. De melodie van ‘De Troubadour’, gebruikt ze vijf jaar later voor het nummer ‘De Generaal’, een ode aan Rinus Michels…

In 1980 scoort ze in Nederland weer een grote hit met het nummer ‘Visite’. Hierop zingen Les Poppys mee, die bekend zijn van hun hit ‘Non, non rien n’a changé’. In de jaren tachtig verschijnen een aantal albums en singles die het succes van ‘Visite’ niet kunnen evenaren en na 1986 wordt het wat stiller rond de zangeres. In 1990 slaat ze een nieuwe weg in en neemt samen met haar partner, auteur Herman Pieter de Boer, een nieuw album op met luisterliedjes. Vanaf deze tijd begint ze op te treden in het theatercircuit en heeft hiermee veel succes.

Haar eerste huwelijk is in 1974 met Gideon Bialystock. Zij kreeg twee dochters: Sharon en Daphna. Ze is van 1981 tot 1993 partner van de tekstschrijver Herman Pieter de Boer. Sinds 2003 is ze getrouwd met Rob Frank. Ze heeft inmiddels twee kleinkinderen: Ozz en Lihi.

In 2007 vierde Lenny haar 40-jarig artiestenjubileum met een tournee en een live-cd. Na de premiere in Eindhoven werd ze geridderd in de Orde van Oranje Nassau. In 2011 maakte ze veel indruk met het lied ‘Spijt’ in ‘Ali B. op volle toeren.

Exact vijftig jaar na haar overwinning op het Eurovisie Songfestival in Madrid in 1969, brengt Lenny, opnieuw na een geslaagde crowdfunding, haar album Het lied gaat door uit voorafgegaan door de single Liefste. Met het gelijknamige programma trekt ze samen met haar muzikanten Mischa en Reinier door het land.

Ook te boeken, ons luncharrangement (concert inclusief lunch = uitverkocht)
Het is helaas niet meer mogelijk dit arrangement incl. lunch te reserveren. Mocht u op de wachtlijst geplaatst willen worden, stuur dan een mailtje naar info@ophodenpijl.nl

Speciaal voor dit concert bieden wij je het volgende arrangement: een lunch in combinatie met het concert. Het concert start om 12.00 uur in de kerk. Om 14.00 uur gaat de hartige proeverij van start. De proeverij bestaat uit hartige gerechtjes van het seizoen met een soep in koffiekop. Voor dit arrangement betaalt u € 41,00. De genoemde prijs is inclusief concertkaart. Dit concert is ook los te bezoeken.

Prijs concert: € 25,- incl. een drankje in de pauze
Prijs inclusief lunch: € 41,- (het arrangement inclusief lunch is uitverkocht)

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zondag 24 april 2022

Tijd

12:00 - 14:00

Prijs

€ 25,-. Inclusief lunch: € 41,-

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code

© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.