Skip to main content

Concert Uit de doeken – Lavinia Meijer

Op 5 februari brengt Lavinia Meijer, een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd een klassiek concert Op Hodenpijl.

Nederlands-Koreaanse harpiste Lavinia Meijer staat bij het grote publiek voornamelijk bekend om haar arrangementen van de muziek van Philip Glass en Ludovico Einaudi. Met beide componisten werkte ze aan de arrangementen om ze te laten klinken ‘alsof het ook voor de harp geschreven had kunnen zijn’. Haar missie om de harp bekender te maken bij een breed publiek kwam met deze werken vanaf 2012 in een vogelvlucht en bracht haar over de hele wereld. Met een gouden-en platina-status voor haar albums Glass-Metamorphosis/the Hours en Passaggio; Einaudi by Lavinia laat ze zien dat de harp mee gegaan is met de tijd. De weg er naartoe is wat haar nog fascinerender maakt, als musicus en als mens. Haar wortels liggen in Zuid-Korea en zij is op tweejarige leeftijd geadopteerd door een Nederlands-Oostenrijks echtpaar. Als enige van de vier kinderen koos zij voor de muziek en dan ook nog voor de harp, een niet voor de hand liggend instrument. Ze wilde met haar unieke keuze ook een uniek repertoire opbouwen, waarbij diverse genres werden meegenomen; haar brede muziekinteresses wilde ze ook in haar muziek laten horen. Een aantal jaren geleden werden improviseren en componeren toegevoegd aan haar carrière. Als exclusieve Sony artiest heeft ze een omvatrijk oeuvre opgebouwd en haar albums worden zowel fysiek als digitaal goed beluisterd en geprezen; een eye-opener voor vele luisteraars. Naast de muziek zal zij tijdens dit concert het publiek meenemen in haar ontwikkeling; de mogelijkheden die ze kreeg, de uitdagingen die ze tegenkwam en de keuzes die ze maakte om te komen waar ze nu is. Een herkenbaar verhaal over het begeven op onbekend terrein waarbij de passie voor het vak altijd overeind blijft.

Programma:

Ludovico Einaudi
I Giorni
Divenire

Arvo Pärt
Für Alina
Variationen zur Gesundung von Arinuschka

Lavinia Meijer
Nieuw werk

Nils Frahm
Ambre

Lavinia Meijer
DAMnation

Philip Glass
Etude 16
Etude 17

Lavinia Meijer / Iggy Pop
Mom and Dad

Ludovico Einaudi
Nuvole Bianche

Prijs concert: € 27,50

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Tags: ,

Datum

zondag 05 februari 2023

Tijd

12:00 - 13:15

Prijs

€ 27,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl