Klassiek op zondag – Marco Bons & Trio Calliope – Tuinconcert

Elke derde zondag van de maand om 12.00 uur bieden we een klassiek concert van hoge kwaliteit! In de zomermaanden juli en augustus brengt Marco Bons het Trio Calliope naar de tuin van Op Hodenpijl. 

Het trio wordt gevormd door violistes Sasha Mashina, Momoko Noguchi en altvioliste Tanja Trede. Alle drie musici zijn verbonden aan het Residentie Orkest Den Haag. Zij vertolken op sprankelende wijze een uniek en gevarieerd repertoire van vroeg-barok tot hedendaagse componisten.

Laat je verrassen door de prachtige muziek voor deze unieke bezetting.

Op deze zomerse zondag kan je in onze groene tuin genieten van werken van o.a. Bach, Beethoven, Dvořák, Kodaly, Bridge, Martinu en Ysaye.

Trio Calliope gaat de uitdaging aan om de unieke combinatie van twee violen en één altviool veel meer bekendheid te geven. Zij spelen met groot succes  op Nederlandse concertpodia.

Sasha Mashina, geboren in Rusland, won prijzen op verschillende internationale concoursen. Haar artistieke ontwikkeling kwam in Duitsland en Nederland tot volle ontplooiing. Zij treedt veelvuldig op als solist en kamermusicus in binnen- en buitenland en is als violist verbonden aan het Residentie Orkest.

Momoko Noguchi is op 5 jarige leeftijd begonnen met viool spelen volgens de Suzuki-methode. Afgestudeerd aan de Tokyo University of Music and Fine Arts en afgestudeerd (cum laude) aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg in de klassen van professor K. Okayama (Tokyo) en professor W. Rüssmann (Hamburg). Sinds 1993 is Momoko Noguchi verbonden aan het Residentie Orkest. Momoko soleert geregeld in Nederland en Japan.

Tanja Trede studeerde bij J. Luethy en Diemut Poppen in Freiburg     en Saarbruecken. Momenteel studeert zij barokaltviool bij Enrico Gatti aan het  Koninklijk Conservatorium.  Ze was lid van de Junge Deutsche Philharmonie en speelde bij de radio-orkesten van Freiburg en Frankfurt en bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij is lid van Ensemble Leidse Hout en het Residentie Bach Ensemble, geeft regelmatig recitals met haar moeder Ursula Trede Boettcher en speelde als stipendiate van Villa Musica met o.a. Thomas Brandis, Aurele Nicolet en Ulf Hoelscher.

Prijs concert
Speciaal voor de zomermaanden juli en augustus bieden wij een tuinconcert in samenwerking met Marco Bons aan. Je hoeft voor deze concerten niet te reserveren. Je kan plaats nemen op ons terras, onze gerechten en dranken ontdekken en luisteren naar klassieke muziek van hoge kwaliteit. Tijdens of na afloop van het concert kan je contant een eigen bijdrage doen voor het concert.

Prijs concert: € eigen bijdrage

Datum

zondag 19 juli 2020

Tijd

12:00 - 13:15

Prijs

Eigen bijdrage

Locatie

Tuin
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code

© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.