Skip to main content

Klassiek op zondag – Marco Bons

Elke derde zondag van de maand om 12.00 uur bieden we een klassiek concert van hoge kwaliteit! 

Dirigent Marco Bons brengt maandelijks nieuwe topmuzikanten naar Op Hodenpijl die zorgen voor een oorstrelende ervaring. Op zondag 20 september brengt hij Nymphes et Monstres naar Op Hodenpijl.

Nymphes et Monstres is een collaboratie van vier jonge internationale muzikanten: Kat Carson (sopraan,Engeland), Dorota Matejová (traverso, Slovakia), Yotam Haran (cello, Israel) and Punto Bawono (luit, Nederland). Het ensemble is gespecialiseerd in het uitvoeren van Franse barokmuziek, alle leden van Nymphes et Monstres spelen op kopieën van 17e en 18e eeuwse instrumenten en zij studeren (of net afgestudeerd zijn) van Conservatorium van Amsterdam en Koninklijk conservatorium te den Haag. De klankkleur en karakters van de historische instrumenten zijn heel erg anders dan de moderne instrumenten, ze zijn ietwat intiemer,  warmer, meer resonant, en heel erg kleurrijk van klank.

Nymphes et Monstres is een innovatieve ensemble die historische gestiek en visueel elementen gebruikt om een uitvoeringen te creëren die de emotie en passie van hun publiek diep te beroeren. Het ensemble werkt veel samen met studio MAPA (the Moving Academy for Performing Arts) in Haarlem en met de “Historical Acting Collective” in Amsterdam. Nymphes et Monstres heeft gespeeld in verschillende vooraanstaande concert locaties en festivals zoals het Rijksmuseum, Festival Oude Muziek Utrecht, MA festival Brugge, het Muziekgebouw Eindhoven, en verschillende podia in Brighton, Engeland.

´Isolated souls´ is de nieuwste productie van Nymphes et Monstres die is gemaakt als reactie op de Global Pandemic lockdown. Als gevolg hiervan kwamen de leden op verschillende locaties door heel Nederland en in Israël terecht en konden ze niet als een volledige groep optreden. Dit inspireerde hen om een programma te maken dat deze situatie en de gevolgen ervan weerspiegelt, met een focus op de ervaringen van de individuele performer. Door middel van gekozen liedjes, poëzie en solostukken verkent ´Isolated souls´ de complexiteit van emoties die naar voren komen als reactie op eenzaamheid, isolatie en eenzaamheid.

Prijs concert: € 18,50 een drankje na afloop
Kinderen tot 12 jaar gratis entree.

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zondag 20 september 2020

Tijd

12:00 - 13:15

Prijs

18,50.

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl