Skip to main content

Klassiek op zondag – Revolve

Elke derde zondag van de maand om 12.00 uur bieden we een klassiek concert. 

Op zondag 16 oktober december is muziektheatergroep REVOLVE te gast met het programma Ubuntu’s droom.

Ik en de wereld, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of toch niet?

Waan je in een ware droomwereld met ‘Ubuntu’s Droom’. Een fantasierijke voorstelling met tien instrumenten gespeeld door vier mensen met als resultaat een kleurrijk spectrum aan taal, klank, filosofie, wetenschap en gevoel. Een kijk- en luisterervaring voor de ziel in de vorm van een live luisterboek. Muziektheatergroep REVOLVE nodigt je uit om deel uit te maken van een wereld waar sympathie voorop staat en dromen werkelijk worden.

REVOLVE is opgericht in 2016 en bestaat uit vier musici met verschillende muzikale achtergronden. REVOLVE speelt muziektheater met muziek op het snijvlak van klassiek, pop, jazz en wereldmuziek. Door deze combinatie klinkt de muziek van REVOLVE als een muzikaal prentenboek, waarin je steeds weer kunt bladeren en altijd iets nieuws kunt ontdekken.

REVOLVE bestaat uit:

Abel Rodríguez Garcia viool

Luca Warmer stem

Roelof Meijer contrabas, gitaar en meer

Petra Wolters fagot, piano en meer

​Willem van Baarsen regie

Musici
Abel Rodríguez viool
Abel Rodríguez begon zijn muzikale loopbaan op z’n zevende in Camagüey, Cuba. In 2004 verhuisde hij naar Havana om aan de Escuela Nacional de Música en daarna het Instituto Superior de Arte te studeren. Hij trad op op festivals zoals de Villa de Llanes Competition in Spanje en het Festival of Contemporary Music in Havana, waar hij verschillende werken in première bracht. Hij won de 3e, respectievelijk 1e prijs bij de UNEAC Competition en de Musicalia Competition in Havana. Vanaf 2011 volgde hij twee jaar lang lessen bij Rolando Prusak en Nicolas Chumachenco in Zaragoza. In Juli 2012 voltooide hij zijn studie aan het Instituto Superior de Arte met een recital waarvoor hij de “Gold Title” ontving. In de zomer van 2013 nam hij deel aan het Festival Musik Landschaft Westfalen in Duitsland onder leiding van componist Krzysztof Penderecki. Van 2013 tot 2016 studeerde hij aan de Escuela Superior de Música Reina Sofía in Madrid bij Marco Rizzi. Abel sloot recent zijn Master studie af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ilona Sie Dhian Ho. Inmiddels speelt hij in het Residentie Orkest in Den Haag.

Luca Warmer zang
Luca zingt, dicht, creëert, acteert, presenteert, met humor, kunst vanuit het hart, maakt bespreekbaar, biedt troost. Jazz zangeres Luca Warmer is geboren in Delft, en hoorde als baby de klanken van Frank Zappa en Keith Jarrett. Op haar tiende begon ze altsax te spelen en rond haar twaalfde wilde ze ook gaan zingen. Muziek schrijven en net zo gepassioneerd en vrij zingen als Rachelle Ferrell en Carmen McRae, dat is iets ultiems. Een buitenkansje was touren met het koor van The Kyteman Orchestra en zingen op festivals met hiphop formatie Mama Franko en afrobeat-, soul- enfunk band Liquid Sun Orchestra. Ze stort zich enthousiast in artistieke projecten, treedt op met verschillende formaties en zingt haar eigen combinatie van wereldse muziek en soulvolle jazz in haar theaterdebuut Appelstroop Met Tranen met o.a. gitarist Paulinho Paes, waarmee ze troost wil bieden in troebele tijden. Nu is het ‘Ubuntu’s Droom’ waar Luca haar expressie met klank meer wil tonen. Vooral de combinatie van jazz en klassieke muziek spreekt haar erg aan bij Revolve. ‘Er zijn naar mijn idee veel zaken die we van elkaar kunnen leren, ik hoop de twee werelden bij elkaar te brengen.’ Luca heeft op de theaterschool en het conservatorium gezeten en zingt, dicht en creëert, waar en wanneer ze maar kan.

Roelof Meijer contrabas, gitaar, gitaren, teksten en composities
Ik geloof in de kracht van muziek. Ooit begon ik op 8- jarige leeftijd met mandoline. Een paar jaar later stapte ik over op gitaar. Diverse popgroepen vergrootten mijn passie voor muziek. Toen ik mijn conservatoriumstudie contrabas begon, las ik ‘Demian’ van Herman Hesse en daarmee ontwikkelde zich een tweede passie in mijn leven: literatuur. Na mijn studietijd kreeg ik een baan als contrabassist bij het Residentie Orkest. Een paar jaar later volgde een aanstelling als docent op het Koninklijk Conservatorium. Ook schreef ik de muziek voor de muzikale vertelling ‘Balthazar Moiree’ en bracht een paar jaar later de cd ‘Revolve’ uit met eigen composities.

Petra Wolters fagot en piano
Ik ben opgegroeid met veel muziek om mij heen en was van jongs af aan op diverse instrumenten veel met muziek bezig. Uiteindelijk deed ik conservatoriumstudies piano en fagot aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Ook volgde ik de PABO en studeerde Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Naast muziek hebben ook altijd onderwijs, talen en Afrika mijn belangstelling gehad. In zowel werk als vrije tijd komen deze interesses samen. Na 15 jaar bij het Residentie Orkest gewerkt te hebben, combineer ik nu werk als taaldocent en musicus.

Marco Bons is een Nederlandse dirigent met een passie. Winnaar van meerdere prijzen bij internationale concoursen, heeft hij zijn eigen muzikale visie opgebouwd door te werken met vele opera- en symfonische gezelschappen en het organiseren van eigen muziekproducties. Hij brengt elke maand de nieuwe topmuzikanten naar Op Hodenpijl die zorgen voor een oorstrelende ervaring.

Ook te boeken, ons luncharrangement (concert inclusief lunch)
Speciaal voor Klassiek op Zondag bieden wij je het volgende arrangement: een lunch in combinatie met het concert. Het concert start om 12.00 uur in de kerk. Om 13.30 uur gaat de hartige proeverij van start. De proeverij bestaat uit hartige gerechtjes van het seizoen met een soep in koffiekop. Voor dit arrangement betaalt u € 37,-. De genoemde prijs is inclusief concertkaart. Dit concert is ook los te bezoeken.

Prijs concert: € 19,50 een drankje na afloop
Prijs inclusief lunch: € 36,-

Kinderen tot 12 jaar gratis entree, exclusief lunch.

Datum

zondag 16 oktober 2022

Tijd

12:00 - 13:15

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl