Skip to main content

Klassiek op zondag – Marco Bons

Elke derde zondag van de maand om 12.00 uur bieden we een klassiek concert van hoge kwaliteit! 

Dirigent Marco Bons brengt maandelijks nieuwe topmuzikanten naar Op Hodenpijl die zorgen voor een oorstrelende ervaring.

De Nederlandse Republiek was een veilige haven, waar mensen met verschillende achtergronden en religieuze overtuigingen naartoe migreerden, om vervolging in hun land van herkomst te voorkomen. Deze immigranten brachten zowel materiële als culturele rijkdommen met zich mee, die vervolgens hielpen om de culturele bloei van de jonge republiek in te luiden. Het programma richt zich op de positieve culturele impact die deze unieke gemeenschappen hadden op het culturele en sociale leven van de jonge republiek. “Songs of Hope” ontvouwt zich, met verschillende Psalmen, als een kronkelende draad, die verschillende culturen en muzikale tradities met elkaar verbindt, die zeer dicht bij elkaar bloeiden. De rijke verscheidenheid aan stijlen en talen ontmoette elkaar zowel in tijd en plaats als in tekstoorsprong. Verstrengeld tussen deze glimpen van ontmoetingsplaatsen, zijn zorgvuldig gekozen instrumentale stukken, evenals 17e-eeuwse gedichten. Samen werpen ze een licht op deze culturele smeltkroes van Europa. “Songs of Hope” is een samenwerking tussen Ensemble La Voz Humana en sopraan Michal Bitan. Met dit programma willen we een gevoel van hoop delen, dat licht en kunst door de eeuwen heen wordt gevonden.

Michal Bitan – Sopraan

Ensemble La Voz Humana

Galit Zadok – Blokfluit & Barokfagot

Saartje Schrage – Bas Viola da Gamba & Blokfluit

Julie Stalder – Discant & Bas Viola da Gamba

Punto Bawono – Luit & Theorbe

Ensemble La Voz Humana

Ensemble La Voz Humana is een jonge oude muziek ensemble dat in 2018 is opgericht door studenten en alumni van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. La Voz Humana is gewijd aan de historisch geïnformeerde uitvoering van barokmuziek uit het Iberisch en het Italiaanse schiereiland en Zuid-Amerika. Het belangrijkste doel van het ensemble is het onderzoeken, ontdekken en uitvoeren van Iberische en Latijns-Amerikaanse barokmuziek uit de 17e en vroege 18e eeuw die in vergetelheid zijn geraakt. Dit type muziek heeft een zeer rijke culturele achtergrond, met zeer diverse invloeden,van Europees contrapunt en harmonie tot Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmische patronen. Improvisatie was ook een essentieel onderdeel van de uitvoeringspraktijk in de 17e en 18e eeuw, wat de muziek een gevoel van spontaniteit en sprezzatura geeft. La Voz Humana kreeg coaching en begeleiding te krijgen van vooraanstaande experts in Spaanse en Zuid-Amerikaanse barokmuziek zoals Mike Fentross, Emilio Moreno en Adrián Rodriguez van der Spoel (Musica Temprana).

Sopraan Michal Bitan heeft een zeer brede interesse en voelt zich daardoor in allerlei genres op haar gemak. Van retoriek en historisch theater, via film, naar constructie van historische kledingstukken. Deze kunstvormen bepalen haar opvatting om het publiek in elke voorstelling een miniatuurtheaterervaring te geven. Sinds haar debuut bij de New Israeli Opera in Mozarts Die Zauberflöte heeft ze zich gespecialiseerd in de werken van de Franse, Italiaanse en Duitse achttiende-eeuwse meesters, evenals in historisch acteren.

Ook te boeken, ons luncharrangement (concert inclusief lunch)
Speciaal voor Klassiek op Zondag bieden wij je het volgende arrangement: een lunch in combinatie met het concert. Het concert start om 12.00 uur in de kerk. Om 13.30 uur gaat de hartige proeverij van start. De proeverij bestaat uit hartige gerechtjes van het seizoen met een soep in koffiekop. Voor dit arrangement betaalt u € 34,50. De genoemde prijs is inclusief concertkaart. Dit concert is ook los te bezoeken.

Prijs concert: € 18,50 een drankje na afloop
Prijs inclusief lunch: € 34,50
Kinderen tot 12 jaar gratis entree, exclusief lunch.

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zondag 17 oktober 2021

Tijd

12:00 - 13:15

Prijs

18,50. Inclusief lunch: € 34,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl