Skip to main content

Klassiek op zondag – Marco Bons – Maurice van Schoonhoven, piano

Elke derde zondag van de maand om 12.00 uur bieden we een klassiek concert van hoge kwaliteit! 

Dirigent Marco Bons brengt maandelijks nieuwe topmuzikanten naar Op Hodenpijl die zorgen voor een oorstrelende ervaring.

Maurice van Schoonhoven werd geboren te Amsterdam in 1984. Sinds 1999 studeert hij bij Bernd Brackman in Amsterdam.
Dit resulteerde in diverse internationale successen: in juli 2000 won hij de 2e prijs op het Internationale Jugendwettbewerb te Berlijn, in november van hetzelfde jaar de 2e prijs op het prestigieuze Steinwayconcours in Duitsland en in juli 2001 eveneens de 2e prijs op het Internationale Jugendwettbewerb te Berlijn. Bij deze gelegenheid won hij tevens de publieksprijs. Op 9 december 2001 werd hem de 2e prijs op het belangrijke Nationale Concours van de Young Pianist Foundation uitgereikt en op 29 december van hetzelfde jaar won hij de Rotterdamse Piano driedaagse. Ook won hij hierbij de Publieksprijs, de Young Artist Award en de prijs voor de beste uitvoering van een Nederlands werk. Op 6 oktober 2002 won hij de eerste prijs op het bekende Königin Sophie Charlotte Wettbewerb in voormalig Oost-Duitsland. Op 6 juni 2004 won hij het Theater aan de Paradeconcours te Den-Bosch. In 2007 won hij het befaamde Euroconcours te Vught, in 2009 was hij een van de laureaten van de Competition for Musicians in Berlijn, en in april 2010 werd hem een speciale prijs op het YPF concours toegekend.
Masterclasses volgde Maurice van Schoonhoven o.a. bij: Jennifer Huntly, Rian de Waal, Jacques Rouvier, Elza Kolodin, Michail Markov, Marie-Françoise Bucquet, Jan Marisse Huizing, Ton Hartsuiker, Mikhail Voskresensky, Emanuel Ax, Jan Wijn, Igor Roma, Stephan Kovachevich en Leslie Howard.
In december 2002 werd hij door de wereldberoemde Maria João Pires in Belgais (Portugal) uitgenodigd om aan haar mastercourse deel te nemen, en in februari 2003 selecteerde het “Internationales Forum für junge Künstler” te Berlijn Maurice als één der jonge talenten die iedere 2 maanden aldaar de kans krijgen te mogen werken met de internationaal vermaarde Elena Richter, lerares aan het Tsjaikowsky Conservatorium te Moskou.
Maurice van Schoonhoven geeft regelmatig soloconcerten in Nederland en Duitsland en houdt zich daarnaast ook bezig met kamermuziek. Zo nam hij in 2001 een CD op met pianowerken en kamermuziek van de Nederlandse componist Jan van Amerongen (1938).
Zijn repertoire is breed, met een accent op de grote romantische pianoliteratuur.

Ook te boeken, ons luncharrangement (concert inclusief lunch)
Speciaal voor Klassiek op Zondag bieden wij je het volgende arrangement: een lunch in combinatie met het concert. Het concert start om 12.00 uur in de kerk. Om 13.30 uur gaat de hartige proeverij van start. De proeverij bestaat uit hartige gerechtjes van het seizoen met een soep in koffiekop. Voor dit arrangement betaalt u € 34,50. De genoemde prijs is inclusief concertkaart. Dit concert is ook los te bezoeken.

Prijs concert: € 18,50 een drankje na afloop
Prijs inclusief lunch: € 34,50
Kinderen tot 12 jaar gratis entree, exclusief lunch.

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zondag 15 mei 2022

Tijd

12:00 - 13:15

Prijs

18,50. Inclusief lunch: € 34,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code