Skip to main content

Pianoconcert Jeroen van Veen

Jeroen van Veen, componist, pianist en producent, geeft op 7 augustus een bijzonder concert in de kerk van Op hodenpijl. 

Pianist Jeroen van Veen speelt werken van Ludovico Einaudi, Yann Tiersen en Yiruma.

Iedereen die de filmmuziek van Yann Tiersen hoort krijgt een glimlach en denkt aan de film Amélie uit 2001 (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain). Deze muziek is nu te horen in dit nieuwe programma van Jeroen van Veen. Ook brengt hij een selectie ten gehore uit het laatste werk van Ludovico Einaudi; Seven Days Walking. Tezamen met eigen werk, werken van Riuchi Sakamoto en het bekende werk River Flows in You van Yiruma. Dit laatstgenoemde album gespeeld door Van Veen is een hit op spotify; al 34.500.000 plays.

Programma:

Ludovico Einaudi               Cold Wind
Yann Tiersen                       Comptine d’une autre éré: l’après-midi
Yann Tiersen                       Sur le fil
Yann Tiersen                       La valse d’Amélie
Yann Tiersen                        Le Moulin
Yann Tiersen                        La dispute
Riuchi Sakamoto                Seven Samurai
Riuchi Sakamoto                Merry Christmas  Mr Lawrence
Yiruma                                  River Flows in You
Yiruma                                  Maybe
Yiruma                                  Kiss the Rain
Jeroen Van Veen                 Minimal Prelude 18
Jeroen van Veen                  Minimal Prelude 61
Ludovico Einaudi               Gravity
Ludovico Einaudi               Low Mist
Ludovico Einaudi               The Path of the Fossils

Jeroen van Veen (1969) volgde zijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 1993 afstudeerde bij Alwin Bär en Hakon Austbö. Ook volgde hij diverse masterclasses bij Claude Helffer, HansPeter en Volker Stenzl en Roberto Szidon. Jeroen speelde als solist met orkest o.l.v. Howard Williams, Peter Eötvös, Robert Craft, Neil Stulberg en Max Pommer en werkte mee aan diverse festivals. Ook speelde Van Veen pianorecitals en concerten in Noord- en Zuid Amerika, Azië, Europa en Rusland.

Naast pianist is Van Veen ook regelmatig Jurylid van divers pianoconcoursen. Als pianist en initiator is hij onderdeel van Pianoduo Van Veen, Pianoduo Sandra & Jeroen, International Piano Quartet en het Piano Ensemble. Als componist/arrangeur maakt Van Veen gebruik van elektronische muziek is sterk geïnspireerd door minimal music met crossovers naar Jazz, Blues, Soundscape, AvantGarde, Techno, Trance en Pop Muziek. Recente werken zijn de Minimal Preludes die veel worden uitgevoerd in binnen- en buitenland. Onder de noemer Minimal Piano Collection verzamelt Van Veen pianomuziek die onder de categorie Minimal Music vallen. Vele componisten weten hem te bereiken en schrijven stukken voor hem. Zo groeit de collectie met nieuwe werken, maar vindt hij ook oudere stukken.

Tegenwoordig is Jeroen van Veen directeur van Van Veen Productions, voorzitter van de Simeon ten Holt Foundation ( Van Veen kende de componist erg goed en was bevriend met de hem tot aan zijn dood in 2012). Inmiddels heeft Van Veen meer dan 190 albums opgenomen voor Brillant Classics en zijn eigen label PIANO. Opname locaties variëren van Abbey Road Studios tot kerken en concertzalen. Van Veen werkte als componist samen met Itzik Galili, Douglas Lee en Luk Perceval. Diverse dans en theaterproducties maken gebruik van zijn muziek. Tevens schreef hij filmmuziek voor o.a. Hotwax dat in 2015 in première ging tijdens het Nederlands Film Festival. Sinds 2004 is Jeroen ‘Director of Artistic Development” voor de International Murray Dranoff Two Piano Foundation die gehuisvest is in Miami, V.S.

In 2016 ontving hij de NPO Radio4 prijs en tevens een award voor de verkoop van meer dan 100.000 cd’s van de Canto Ostinato! Van de albums met de muziek van Pärt, Einaudi en Tiersen zijn miljoenen exemplaren verkocht.

Ook te boeken, inclusief maaltijd
Tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk het concert. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot het concert.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Entree: € 18,50 inclusief een drankje
Inclusief maaltijd: € 41,-

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zaterdag 07 augustus 2021

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 18,50. Inclusief maaltijd: € 41,-

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl