Skip to main content

Overgang naar Aquariustijdperk en mijn spirituele Eigen Weg – Janneke Monshouwer

Janneke Monshouwer, onderzoeksjournalist, Tv-maakster en schrijfster van de boeken Ander Nieuws, zal tijdens deze lezing vertellen over haar innerlijke ontdekkingsreis om het boek Ander Nieuws – Overgang naar Aquariustijdperk te kunnen schrijven. 

Janneke over deze lezing: In dit boek staat dat de Aarde in de overgang is naar de 5e Dimensie en een hogere menselijke beschaving, die, volgens haar Lichtbronnen, 21 december 2037 begint. In de 70er jaren zongen we hier al over: “The 5th Dimension Age of Aquarius” 1969. Dat hogere bewustzijn, waar jongeren toen mee geboren waren, is helaas helemaal de kop ingedrukt door het gebruik van drugs en alcohol. Dat is te zien in de film HAIR uit 1979. Door drugs en alcohol wordt ons bewustzijn lager, ook door angst. Nu we in deze bijzondere tijd een steeds hoger bewustzijn krijgen worden we blootgesteld aan veel invloeden die ons bewustzijn te verlagen. Hoe gaan we daarmee om? Hoe kunnen we ons bewustzijn hoog houden, zelfs verhogen en meegaan met de Aarde in haar overgang naar de 5e Dimensie? Deze transitie daagt ons mensen uit tot een innerlijke evolutie: verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen leven en gezondheid. Hoe versterken we ons als persoon en meteen ook ons immuunsysteem? Hiervoor is het van belang om te (leren) voelen. Hier ga ik in de lezing dieper op in. Daarbij dienen we uit te zoeken naar wat er speelt in onze persoonlijke geschiedenis en de situatie in de wereld. Als we niet weten wat er aan de hand is dan blijven we in hetzelfde rad ronddraaien en vallen we steeds in dezelfde valkuil. Kortom: het gaat om geestelijk wakker en volwassen worden.

Ik weet dat ik een Kind ben van de Sterren. En ik moest stukje bij beetje land, grond veroveren onder mijn voeten, gronden, aarden. Dat is een zwaar incarneringsproces dat steeds doorgaat, vooral in deze moeilijke, spannende en uitdagende tijd, nu er van ons wordt gevraagd om goed in ons lichaam en geaard te blijven. Dan helpt dat mijzelf, ik word er moediger door – en met mij veel anderen, want waar ik mee bezig ben, dat heeft ook een collectieve werking.

Sinds 2001 ben ik me bewust dat ik een ‘spreekbuis’ ben van Moeder Aarde. Ik heb toen stichting ‘Viva Pachamama’ opgericht als uitgever van films, boeken, enz. Later besefte ik dat ik ook een spreekbuis ben van het Christusbewustzijn en Lichtkrachten in de kosmos. Ik raakte steeds meer vertrouwd met Engelen, Aartsengelen, Galactische Federatie, Pleiaden (Maya’s) en vele andere universele multidimensionale bondgenoten. Allemaal helpers bij de overgang van de Aarde naar de 5e Dimensie en een hogere menselijke beschaving, die 21 december 2037 begint.

Velen kennen mij als onderzoeksjournalist en TV-maakster (1965-2000), maar ik ben ook onderzoekster in lichamelijke en geestelijke gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Door zware trauma’s in mijn babytijd en prilste jeugd zoals pogingen tot moord door mijn psychotische moeder en een halfbroer, die mij ook sexueel misbruikte en wat ik méér meemaakte aan mishandeling en MKUltra ook bijna-dood-ervaringen, zocht ik al op jonge leeftijd naar antwoorden op levensvragen, ook geloofde ik de calvinistische overtuigingen niet waarmee ik werd gebainwasht door mijn vader. Op latere leeftijd brak dit me allemaal op, werd ik ziek, kreeg ik angsten en ging ik in 1992 in therapie. Achteraf gezien is het een wonder dat ik lange tijd met zoveel plezier heb gewerkt bij de TV, waar ik me als een visje in het water voelde.

Naast mijn drukke TV-werk en die vakopleidingen volgde ik van 1968-1996 ook lessen bij antroposofen om de waarheid te vinden over spiritualiteit en de praktische toepassing ervan in de maatschappij zoals in de pedagogie, psychologie & psychiatrie, beleidskunde, biologisch dynamische landbouw & veeteelt, organische architectuur, gezond & leefbaar bouwen, krachten uit het etherveld/kwantumveld met vrije energie. Over al die onderwerpen wilde ik ook TV programma’s en documentaires maken. Dat is me ondanks tegenwerking toch wel 8 keer gelukt. In 1990 kondigde George H.W. Bush de Nieuwe Wereld Orde aan voor wereldvrede, zei hij, maar hij riep meteen soldaten op en begon de Golfoorlog. Daar werd ik ziek van. Ik kreeg PTSD op basis van trauma’s uit mijn prilste jeugd. Toen werd ik uitgedaagd om in de spiegel te kijken, op zoek te gaan naar wat er in mijn babytijd gebeurd was, de waarheid over mijzelf, mijn ouders, broers en zusjes, en alles goed verwerken. Een zeer zwaar proces. Maar het grote cadeau dat ik hierbij kreeg was: hoe meer ik aan trauma’s opspoorde en kon opruimen (goed mijn emoties voelen en veel verdriet eruit huilen) – des te beter ik me voelde. Mijn immuunsysteem werd steeds sterker en het bleek ook om een enorme spirituele ontwikkeling te gaan. Zo’n ontwikkeling gaat steeds door. Ik had altijd al (onbewust) een multidimensioneel bewustzijn, maar dat besef kwam pas veel later. Na 1996 nam ik afscheid van de antroposofen en trok ik verder de wereld in voor aanvullende lessen en volgde mijn intuitie. Nu komt alles bij elkaar: wat ik geleerd heb aan waarheid en mijn intuïtie, alles gaat hand in hand en ik leer steeds bij. Ik vertel er graag over.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)

Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 18,50 inclusief pauzedrankje
Prijs lezing inclusief maaltijd: € 41,- (het is niet meer mogelijk dit arrangement met maaltijd te reserveren)

Datum

woensdag 11 augustus 2021

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

18,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code