Lezing – Jan Siebelink – Geannuleerd

Op zondag 13 maart is Jan Siebelink te gast Op Hodenpijl voor een lezing. Jan Siebelink is schrijver van 30 boeken waaronder De herfst zal schitterend zijn, De overkant van de rivier, Vera en Margaretha. 

Deze lezing gaat helaas niet door. 

Jan Siebelink groeide op in een orthodox protestants milieu. Hij werd leraar Nederlands en Frans en studeerde in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. De beroemde decadente roman A Rebours werd door hem vertaald onder de titel Tegen de keer. Daarnaast schreef hij romans en verhalen. Vanaf het begin van zijn schrijversloopbaan speelt zijn jeugd een voorname rol in zijn werk. Het eerste verhaal dat hij schreef – ‘Witte Chrysanten’, later onderdeel van de  verhalenbundel Nachtschade – gaat over de wraak op de bloemwinkelier die de vader vernederde. Er volgden dertig boeken, waarvan de bekendste De herfst zal schitterend zijn, De overkant van de rivier, Vera, Margaretha, En joeg de vossen door het staande koren en de bestseller Knielen op een bed violen. Dit laatste boek won de AKO-literatuurprijs en verkocht meer dan 800.000 exemplaren.

Inmiddels reikt de populariteit van Knielen op een bed violen ook over de landsgrenzen en het boek is in 2016 het verfilmd, met Barry Atsma en Noortje Herlaar.

Jan Siebelink is Ridder in Orde van de Nederlandse Leeuw.

Andere prijzen: Haagse De Witte Prijs voor Vera, F. Bordewijkprijs voor De overkant van de rivier.

Extra bij te boeken, ons luncharrangement.
Om 12.30 uur gaat de hartige proeverij van start. De proeverij bestaat uit hartige gerechtjes van het seizoen met een soep in koffiekop. De genoemde prijs is inclusief entreekaart.
Om 14.00 uur is de aanvang van de lezing in de kerk.

Entree: € 18,50

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

zondag 13 maart 2022

Tijd

14:00 - 16:00

Prijs

€ 18,50. Inclusief lunch: € 34,50

Locatie

Kerk
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code

© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.