Skip to main content

De zoektocht naar verlichting in het dagelijks leven – Jan Geurtz – Geannuleerd

Op woensdag 16 februari is Jan Geurtz te gast Op Hodenpijl. Hij geeft een lezing over de zoektocht naar verlichting in het dagelijks leven.

Deze lezing kan helaas niet door gaan en zal worden verplaatst. De datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. 

Jan Geurtz is auteur van o.a. bestsellers : “Verslaafd aan liefde”, “ De Verslaving voorbij  en Vrij van gedachten”. Onlangs verscheen zijn laatste boek: “Wijzen naar de maan, over de zoektocht naar verlichting in het dagelijks leven”. 

In zijn vorige boeken (o.a. Verslaafd aan liefde, Verslaafd aan denken en Over liefde en loslaten) geeft Jan Geurtz een heldere beschrijving van de spirituele visie over onszelf en de werkelijkheid. In dit boek gebruikt hij een directere manier van overdracht: het omvat een reeks van boeiende en ontroerende verhalen en verdichtsels, deels autobiografisch en deels fictie, die tezamen een beeld geven van hoe spiritualiteit kan ontwaken en zich ontwikkelen in een heel gewoon en enigszins neurotisch mensenleven.

In een eeuwenoude Boeddhistische beeldspraak wordt het individuele bewustzijn van alle levende wezens vergeleken met de ontelbare weerspiegelingen van de maan in elke vijver, plas of ander stilstaand water. Het spirituele onderricht is als een vinger die omhoog wijst naar die ene werkelijke maan, symbool voor het alles omvattende gewaarzijn, dat zich dus slechts ogenschijnlijk opsplitst in individuele entiteiten. De verhalen en verdichtsels in dit boek zijn geïnspireerd door de verschillende spirituele tradities Dzogchen, Tantra en Advaita. Ze zijn bedoeld als vingers die naar de maan wijzen, naar het oorspronkelijke liefdevolle zelf-gewaarzijn, waar ons ogenschijnlijk afgescheiden ego-bewustzijn een afspiegeling van is.

In deze lezing gaat het over hoe spirituele kennis en beoefening je kunnen helpen om angst en zelf-afwijzing te overstijgen, en te leren leven vanuit een liefdevolle staat van Zijn.

Die spirituele manier van leven heeft een positieve invloed op hoe we relaties aangaan, maar ook op hoe we liefdevol alleen kunnen zijn.

Er zal gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)
Na de lezing kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing. Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 27,50 inclusief een drankje.

Prijs lezing inclusief maaltijd: €50,-

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

woensdag 16 februari 2022

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€27,50. Incl. maaltijd: €50,-

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code