Lezing Henk van Oort – Your Spiritual Journey – A Travel Guide – Geannuleerd

Op woensdag 28 april geeft Henk van Oort een lezing over zijn nieuwste boek ‘Your Spiritual Journey – A Travel Guide’ – Anthroposophical Aspects of Changing Human Consciousness en hij zal ook zijn nieuwste boek ‘De Boekendromer – Zinnige verhalen voor een stil moment’ behandelen.

In verband met de maatregelen vanuit het RIVM is deze lezing helaas geannuleerd. Indien u gereserveerd heeft voor deze lezing, komt uw reservering automatisch te vervallen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 

In deze in het Engels geschreven bundel essays over de actuele stand van zaken betreffende het menselijk bewustzijn, wordt de lezer meegenomen door een groot aantal gebieden waar de mens dagelijks mee te maken heeft. Het menselijk bewustzijn is doorlopend aan verandering onderhevig. De blik op de veranderende werkelijkheid waarin wij leven en op wie wij zelf zijn, krijgt met behulp van deze rijk geïllustreerde ‘reisgids’ een nieuwe dimensie waardoor nieuwe verrassende inzichten geopend worden.

Na een algemene inleiding over de ontstaansgeschiedenis van dit boek, zal er tijdens de lezing ingegaan worden op een aantal onderwerpen die in het boek aan de orde komen. Onderwerpen zoals ‘Vormkracht in de muziek’, ‘Kwantum Fysica’, ‘Lichaam-Ziel-Geest’, ‘De Menselijke Metamorfose’, ‘Geheugensystemen’, ‘Het Internet’, krijgen in het boek de nodige aandacht en zullen tijdens deze avond nader worden toegelicht.

De nadruk zal liggen op de huidige stand van zaken van de betreffende onderwerpen omdat het niemand zal zijn ontgaan dat we in een tijd leven waarin essentiële veranderingen plaatsvinden. Als we enig zicht hebben op deze veranderingsprocessen, dan zijn we ook beter in staat om op gepaste wijze te reageren. Als we eenmaal op de hoogte zijn van allerlei min of meer verborgen principes die het leven vorm geven, dan wordt ons zelfvertrouwen versterkt. De razendsnelle veranderingen in het dagelijks leven nodigen ons uit om wakker te blijven. Alleen dan kunnen we onze dagelijks taak zinvol uitvoeren. Dit nieuwe boek tracht een hulp te zijn op dit gebied.

Henk van Oort volgde de lerarenopleiding aan de Pedagogisch Academie in Amsterdam en studeerde Engels aan de Vrije Universiteit in dezelfde stad. Hij geeft trainingen aan leraren die het vak Engels willen geven in het basisonderwijs. Deze trainingen leidden tot vele publicaties op dit gebied. Mijn belangstelling voor literatuur in het algemeen en voor poëzie in het bijzonder heeft geleid tot incidenteel optreden als verhalenverteller en declamator. Hij geeft ook inleidingscursussen in de antroposofie voor Vrije Schoolleraren, voor ouders van deze scholen en voor belangstellenden.

Zijn nieuwste boek is ‘De Boekendromer – Zinnige verhalen voor een stil moment’. In deze bundel met 33 korte verhalen laat hij zien dat verhalen iets wezenlijks kunnen toevoegen aan de dagelijkse werkelijkheid. De omvangrijke beeldenwereld die in de verhalen wordt opgeroepen dringt dieper door tot de menselijke ziel dan woorden zouden kunnen doen. Gewone dagelijkse gebeurtenissen in huis, op het strand of in een winkel zijn voor de schrijver van deze verhalen aanleiding even stil te staan bij de ontmoetingen die op dat zelfde moment plaatsvinden. Er blijkt meer aan de hand te zijn dan de lezer in eerste instantie verwacht. Ook hier geldt: Lees maar, er staat méér dan er staat!

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)
Tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing. Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 15,- inclusief een drankje.

Prijs lezing inclusief maaltijd: €37,50

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

woensdag 28 april 2021

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€15,-. Incl. maaltijd: €37,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code

© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.