Skip to main content

Fado concert – João Farinha & Fado Ao Centro

Het concert van João Farinha & Fado Ao Centro is tot stand gekomen met de uitdrukkelijke bedoeling om dieper in te gaan op deze 150 jaar oude muziektraditie, voornamelijk door nieuwe liedjes te presenteren en het traditionele repertoire te vernieuwen.

Fado werd populair in Lissabon in de 19e eeuw en werd naar Coimbra gebracht door de studenten die daar kwamen studeren. Deze nieuwe vorm van muziek werd snel overgenomen en aangepast in Coimbra.

De studenten van de universiteit van Coimbra hadden de gewoonte om sinds de 16e eeuw in de straten van de stad te zingen, hun stemmen doorbreken de stilte van de nacht met serenades en ballades.

In de loop van de tijd zijn de kernelementen van klassieke gitaar, Portugese gitaar en zang geëvolueerd naar een andere versie van fado waarin traditionele muzikale invloeden zijn verwerkt, geïntroduceerd door studenten uit verschillende regio’s van Portugal. Het doel is om empathie met het publiek te ontwikkelen, door traditionele en verfrissende benaderingen te vinden vanuit de huidige Portugese muziekscene.

João Farinha werd in 1976 in Coimbra geboren. Zijn vader was ook een fado-zanger en al op zeer jonge leeftijd kreeg João de kans om te leven tussen enkele van de belangrijkste fado-persoonlijkheden in Coimbra. In oktober 1998 richtte hij zijn eerste fadogroep “AEMINIUM” op en gedurende verschillende jaren zong hij met “AEMINIUM” in heel Portugal en in meer dan 30 landen over de hele wereld.

Hij voegde zich bij tal van muzikale projecten met enkele van de beste vertolkers van het genre en zijn discografie bevat verschillende albums. In 2010 creëerde hij het Fado ao Centro-project, met Luís Barroso en Luís Carlos Santos, dat tegenwoordig wordt beschouwd als het meest bekende Coimbra Fado-project in het land.

Voor een film impressie over João Farinha & Fado Ao Centro  klik hier.

Het concert is inclusief een pauze drankje.

Speciaal voor het fado concert geldt diner & concert arrangement

Het werkt als volgt: !!!!

Meld wel aan het buffet dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Als je bij elkaar wilt zitten, adviseren we je zoveel mogelijk tegelijk te reserveren voor. Kom je naar de eet & weet en heb je apart gereserveerd van degene met je wie wilt dineren? Stuur ons dan een mail via info@ophodenpijl.nl met de vermelding met wie je aan tafel wilt zitten, dus naam en achternaam. Dan proberen wij ervoor te zorgen dat iedereen op de juiste plek zit.

 

Datum

zondag 25 februari 2018

Tijd

16:00 - 18:00

Prijs

17,-
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code