Skip to main content

Concert – Ernst Jansz

Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium; Doe Maar en legendarische hippieband CCC Inc. Op zaterdag 18 maart staat deze gast wederom op ons podium.

Ernst Jansz is geboren en getogen in Amsterdam. Zijn moeder is Amsterdamse, zijn vader is Indisch. Hij gaat naar het Montessori-lyceum, behaalt in 1970 zijn kandidaats biologie en organische scheikunde en verhuist datzelfde jaar met de band CCC Inc. naar De Peel om er een muziekcommune te beginnen. De band wordt gezien als het boegbeeld van de hippie cultuur in Nederland. Ze spelen op de openingsavonden van Paradiso en De Melkweg en als een van de weinige Nederlandse bands op het hoofdpodium van het Festival in Kralingen te midden van wereldacts als Jefferson Airplaine, The Byrds, Santana en Pink Floyd.

In 1979 richt Jansz Doe Maar op met Nederlandstalige liedjes in een zonderlinge mix van punk, ska en reggae. De band heft zichzelf in 1984 op ‘wegens te veel aan succes’, maar komt in 2000 weer bij elkaar en speelt dan zestien keer in een uitverkocht Ahoy. Vanaf dat jaar werkt Ernst Jansz aan een solorepertoire. Voor zijn derde album Dromen van Johanna met Dylanvertalingen (De Volkskrant: schitterend) krijgt hij een Edison nominatie. Sindsdien toert hij met een nieuw gezelschap door het land. Dit ‘Indische bandje’ (Jansz: “mijn derde topband”) bestaat uit Aili Deiwiks (viool), Guus Paat (gitaar en lapsteel) en Richard Wallenburg (bas). Ernst Jansz is bovendien producer (o.a. van Bram Vermeulen en Boudewijn de Groot) en schrijver. In 2007 verzorgde hij de 4 mei voordracht.

Na zijn hippieperiode met CCC Inc. en het succes van het door hem opgerichte  Doe Maar ging Ernst Jansz solo. Inmiddels heeft hij 5 cd’s uitgebracht en evenzoveel boeken geschreven. In zijn muziek blijft hij een verteller van verhalen en schuwt hij ook de protestsong niet. Voor deze voorstelling verzamelde hij zijn mooiste liedjes, samen met enkele van zijn Dylan-vertalingen (Schitterend schreef de Volkskrant), waarvoor hij een Edison-nominatie ontving.

Een avond met Ernst Jansz is een unieke en ontroerende belevenis, niet in het minst door de fantastische muzikanten die hem begeleiden: Aili Deiwiks op viool, Guus Paat op gitaren en Richard Wallenburg op bas. Ernst Jansz vindt het zijn beste bandje ooit.

Prijs concert: € 27,50 inclusief pauzedrankje

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement
Reserveren voor het ‘eet en weet’ arrangement is nog mogelijk, alleen telefonisch (015-3801840).
Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk het concert. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot het concert.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs concert: € 27,50 inclusief pauzedrankje
Prijs concert inclusief maaltijd: € 51,-

Datum

zaterdag 18 maart 2023

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 27,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl