Skip to main content
Hodenpijl slide

Abraham was een Fries en Homerus een Zeeuw – Eelco de Boer – Geannuleerd

In verband met de maatregelen vanuit het RIVM is deze lezing helaas geannuleerd. Indien u gereserveerd heeft voor deze lezing, komt uw reservering automatisch te vervallen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Op woensdag 10 februari geeft Eelco de Boer een lezing over zijn boek ‘Abraham was een Fries en Homerus een Zeeuw’.

In de vorige eeuw zijn er verschillende boeken geschreven waarin werd beweerd dat er aanwijzingen zijn dat een deel van het verhaal van Homerus ,, De Odyssee’’ zich weleens in Zeeland zou hebben kunnen afgespeeld. Met de kennis die Eelco de Boer heeft van oude mythologie symbolen en geschiedenis wilde hij bewijzen dat dit niet waar kon zijn. Tot zijn eigen grote verbazing ontdekte hij dat de beweringen meer dan correct waren. Sterker nog, hij ontdekte door de Griekse mythologie te volgen nog veel meer bewijzen dat het verhaal van Homerus zich inderdaad in Zeeland en naburige provincies heeft afgespeeld. Niet allen de Griekse maar ook andere verhalen rond het middellandse zeegebied zijn te volgen op de grond hier in Nederland en zijn buren. Inclusief verhalen uit de Bijbel.

Zo vond hij talrijke kopieën van sterrenbeelden op de grond. Waar de kopieën van de sterren op de grond zijn gevonden staan nu kerken welke weer zijn gebouwd op zeer oude heilige gronden. Vaak verhogingen in het landschap. Maar ook via Symboliek, Topografie, DNA en Geografie zijn deze sporen terug te vinden.

In 2013 verscheen het eerste boek van Eelco de Boer, Verdwenen Beschaving daarna volgde al snel deel twee, Verborgen Geschiedenis, eind 2017 verscheen het boek Abraham was een Fries en Homerus een Zeeuw. In de korte tijd na het uitkomen van deel een verscheen het boek Het geheim der eersten van Henriette Heming. Deze bekende schrijfster ( meer dan 150 boeken) heeft samen met wetenschapper Emiel Amsterdam ( Lucht en ruimtevaart) dit boek geschreven aan de hand van de bevindingen van dit boek Verdwenen beschaving met weer nieuwe ontdekkingen. Afgelopen jaren gaf de auteur Eelco de Boer lezingen van huiskamer tot Universiteit.

Prijs lezing: € 18,50 inclusief een drankje.

Afmelden en voorwaarden
Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

woensdag 10 februari 2021

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 18,50

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl