Hodenpijl slide

Abraham was een Fries en Homerus een Zeeuw – Eelco de Boer

Op woensdag 30 maart geeft Eelco de Boer een lezing over zijn boek ‘Abraham was een Fries en Homerus een Zeeuw’.

In de vorige eeuw zijn er verschillende boeken geschreven waarin werd beweerd dat er aanwijzingen zijn dat een deel van het verhaal van Homerus ,, De Odyssee’’ zich weleens in Zeeland zou hebben kunnen afgespeeld. Met de kennis die Eelco de Boer heeft van oude mythologie symbolen en geschiedenis wilde hij bewijzen dat dit niet waar kon zijn. Tot zijn eigen grote verbazing ontdekte hij dat de beweringen meer dan correct waren. Sterker nog, hij ontdekte door de Griekse mythologie te volgen nog veel meer bewijzen dat het verhaal van Homerus zich inderdaad in Zeeland en naburige provincies heeft afgespeeld. Niet allen de Griekse maar ook andere verhalen rond het middellandse zeegebied zijn te volgen op de grond hier in Nederland en zijn buren. Inclusief verhalen uit de Bijbel.

Zo vond hij talrijke kopieën van sterrenbeelden op de grond. Waar de kopieën van de sterren op de grond zijn gevonden staan nu kerken welke weer zijn gebouwd op zeer oude heilige gronden. Vaak verhogingen in het landschap. Maar ook via Symboliek, Topografie, DNA en Geografie zijn deze sporen terug te vinden.

In 2013 verscheen het eerste boek van Eelco de Boer, Verdwenen Beschaving daarna volgde al snel deel twee, Verborgen Geschiedenis, eind 2017 verscheen het boek Abraham was een Fries en Homerus een Zeeuw. In de korte tijd na het uitkomen van deel een verscheen het boek Het geheim der eersten van Henriette Heming. Deze bekende schrijfster ( meer dan 150 boeken) heeft samen met wetenschapper Emiel Amsterdam ( Lucht en ruimtevaart) dit boek geschreven aan de hand van de bevindingen van dit boek Verdwenen beschaving met weer nieuwe ontdekkingen. Afgelopen jaren gaf de auteur Eelco de Boer lezingen van huiskamer tot Universiteit.

Ook te boeken, ons eet&weet  arrangement (lezing inclusief maaltijd)
Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezingt. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 18,50 inclusief drankje
Prijs lezing inclusief maaltijd: € 41,-

Voor al onze evenementen geldt: mocht je onverwachts verhinderd zijn, laat het ons dan weten via info@ophodenpijl.nl (en niet telefonisch). Je kunt tot uiterlijk een week vooraf afmelden. Niet afmelden betekent dat wij je de kosten toch in rekening moeten brengen. Zie onze algemene voorwaarden: https://ophodenpijl.nl/informatie/algemene-voorwaarden/

Datum

woensdag 30 maart 2022

Tijd

20:00 - 22:00

Prijs

€ 18,50. Inclusief maaltijd: € 41,-

Locatie

Kerk
Categorie
Op Hodenpijl

Organisator

Op Hodenpijl
Telefoon
015-3801840
E-mail
info@ophodenpijl.nl
QR-code

© Op Hodenpijl. All rights reserved. Powered by Updategeregeld.nl.